Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

METKA: Ανεβάζει τιμή-στόχο στα 20,5 ευρώ η HSBC

Στα 20,5 ευρώ από 16,5 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ η HSBC σε έκθεσή της με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου, λόγω των ισχυρότερων προοπτικών στα έσοδα και των υψηλότερων περιθωρίων EBITDA της εταιρίας. Η HSBC διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

METKA: Ανεβάζει τιμή-στόχο στα 20,5 ευρώ η HSBC
Στα 20,5 ευρώ από 16,5 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ η HSBC σε έκθεσή της με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Πίσω από την αναβάθμιση της τιμής βρίσκονται, εκτός από τις αναβαθμίσεις αναφορικά με τα κέρδη, οι ισχυρότερς προοπτικές σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις και το αναθεωρημένο υψηλότερα περιθώριο EBITDA της εταιρίας. Το περιθώριο EBITDA της ΜΕΤΚΑ ήταν υψηλότερο των προσδοκιών του οίκου περισσότερο από δύο συνεχόμενα τρίμηνα - κάτι που οδηγεί σε υψηλότερες αποτιμήσεις.

Ο οίκος αναμένει το 2008 να είναι εξαιρετικό έτος για την εταιρία, ενώ επισημαίνει ότι οι λαμπρές προοπτικές δεν έχουν ακόμη αποτιμηθεί πλήρως στη μετοχή.

Κατά την εκτίμηση της HSBC η ΜΕΤΚΑ παραμένει ”πολλά υποσχόμενο όχημα” για να τοποθετηθεί κανείς στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα, ενώ όπως αναφέρει περιμένει θετικά νέα, τα οποία θα τονώσουν το επενδυτικό αίσθημα και τα μεγέθη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v