Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο και καμμία έως τις εκλογές!!!

Εκνευρισμό και απογοήτευση δημιουργούν στη Σοφοκλέους η συναλλακτική απαξίωση για την πλειονότητα των τίτλων, η φτωχή ειδησεογραφία, αλλά και οι ξένοι οίκοι που συνεχίζουν να ”καλλιεργούν διλήμματα” εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. ”Να πάμε στις κάλπες να τελειώνουμε”, υποστηρίζουν οι επαγγελματίες της αγοράς.

του Α. Αναγνωστόπουλου

”Να πάμε στις κάλπες να τελειώνουμε” υποστηρίζουν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, καθώς η γενικότερη συναλλακτική εικόνα του ταμπλό, πλέον, εκτός από απογοήτευση δημιουργεί εκνευρισμό και δυσαρέσκεια.

Κατά τα άλλα στην σημερινή συνεδρίαση το Χ.Α. όχι μόνο δεν ”άντεξε” το θετικό πρόσημο αλλά τελικά και μέσω των δημοπρασιών ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας, ενώ βέβαια η τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε περίπου στο 1 προς 3.

Συναλλακτική απαξίωση για την πλειονότητα των τίτλων, φτωχή ειδησεογραφία και ξένοι οίκοι που συνεχίζουν να ”καλλιεργούν διλήμματα” εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, το μόνο που επιτυγχάνουν (και μάλιστα εύκολα) είναι να αυξήσουν την ήδη υπάρχουσα επιφύλαξη.

Και βέβαια μπορεί ο Γενικός Δείκτης να έχει ανακάμψει σχετικά από τα χαμηλά της 16ης Αυγούστου, όμως δεν μπορεί να υποστηριχτεί το ίδιο για FTSEM και FTSES, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα χαρτοφυλάκια που δραστηριοποιούνται χαμηλότερα του 20αρη.

Από τις μετοχές του FTSE στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν Βιοχάλκο (-3,88%) και ΟΤΕ (-2,9%). Αξιοσημείωτες απώλειες για Ελ. Πετρέλαια (και λόγω αποκοπής προμερίσματος), Ελ. Τεχνοδομική, MPB, αρνητική μεταβολή για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Κύπρου, Ταχ. Ταμιευτήριο, Coca-Cola, Cosmote, Motor oil και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Αγροτικής, Εθνικής, Πειραιώς και Τιτάνα.

Αντίθετα με αξιοσημείωτα κέρδη κρατήθηκαν Alpha Bank, Eurobank και με απλά θετικό πρόσημο Εμπορική και Intralot.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά, προσέκρουσε πολλαπλώς στις παρυφές των 4860 μονάδων, από εκεί πέρα σταδιακή πλαγιολισθητική κίνηση και κλείσιμο πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4823,04 μονάδες με απώλειες 0,32%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ο Δείκτης άρχισε να ”κοιτάει νότια” αυξήθηκαν οι συναλλαγές που τελικά έφθασαν τα 325,4 εκατ. από τα οποία τα 60,1 αφορούσαν ”πακέτα”.

Διαμετρικά αντίθετη εικόνα στην Αγορά Παραγώγων που από κάποια στιγμή και μετά έπαψε να ακολουθεί την υποκείμενη και τα Σ.Μ.Ε. υψηλής κεφαλαιοποίησης γύρισαν σε θετικό πρόσημο μηδενίζοντας ουσιαστικά τις υποτιμήσεις.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE, τελικά έχασε τις 2574 μονάδες και συνεχίζει να κινείται στο range 2530-2630, ενώ διάσπαση ενός των δύο άκρων πιθανότατα θα σηματοδοτήσει την βραχυπρόθεσμη τάση.

Μόνο ικανοποιητική δεν μπορεί να θεωρηθεί η τελική εικόνα με 65 ανοδικές μετοχές έναντι 175 πτωτικών ενώ από τους λίγους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχώρισαν Πλ. Κρήτης, Λούλη, Fourlis, Forthnet, Eurobank Properties, Euromedica.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v