Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελπίδες (στο βάθος) από το ΑΕΠ των ΗΠΑ

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία από το ΑΕΠ β’ τριμήνου στις ΗΠΑ, φαίνεται να γίνονται αφορμή μικρής ανοδικής αντίδρασης στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και σε αυτό το τελευταίο ακολουθεί και η Σοφοκλέους έστω κι αν η επιφυλακτικότητα παραμένει έκδηλη στο ταμπλό.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Η ανακοίνωση του ΑΕΠ β’ τριμήνου στις ΗΠΑ, το οποίο έτρεξε με ρυθμό 3,4% όταν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών περίμεναν 3,2%, φαίνεται να γίνεται αφορμή μικρής ανοδικής αντίδρασης στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και σε αυτό το τελευταίο ακολουθεί και η Σοφοκλέους έστω κι αν η επιφυλακτικότητα παραμένει έκδηλη στο ταμπλό.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κερδίσει περίπου 20 πόντους από το προηγούμενο χαμηλό που σημειώθηκε στις 15:12 κυρίως λόγω των αξιοσημείωτων κερδών που καταγράφει η Coca Cola και του οριακά θετικού προσήμου στο οποίο επανήλθε ο ΟΤΕ.

Σχετική βελτίωση και στη σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών που διαμορφώνεται στο 1 προς 8, όμως η γενικότερη εικόνα του ταμπλό παραμένει ”βαριά”, καθώς η πλειονότητα των εμπλεκομένων επιλέγει την αποχή περιμένοντας το σημερινό κλείσιμο της Wall Street, οπότε θα επανασχεδιάσει την επενδυτική στρατηγική της στις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE και με δεδομένο ότι υπάρχει σχετικά περιορισμένος χρόνος μέχρι την λήξη της συνεδρίασης, αν μη τι άλλο θα ήταν θετικό το κλείσιμο υψηλότερα των 2.610 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v