Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασιλεύει η μεταβλητότητα

Μετά το βαθύ πτωτικό ξεκίνημα και τη σχετική αντίδραση που έφερε τον Δείκτη μέχρι τις 4.945,29 μονάδες, τόσο η Σοφοκλέους όσο και τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν εκ νέου σε χαμηλότερα επίπεδα. Στο 1 προς 10 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε κίνηση πανομοιότυπη με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιδίδεται μέχρι στιγμής η Σοφοκλέους, καθώς μετά το βαθύ πτωτικό ξεκίνημα ακολούθησε σημαντική ανοδική αντίδραση, όμως τώρα τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Χ.Α. καταγράφεται νέα υποχώρηση.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες απόψεις των περισσότερων επαγγελματιών του χώρου, κυριολεκτικά τα πάντα παίζονται στις 15:30, όταν ανακοινωθεί το ΑΕΠ β’ τριμήνου στις ΗΠΑ.

Μέχρι τότε μεταβλητότητα και έντονος εκνευρισμός αναμένεται να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE, οι τελευταίες που κινούνται με θετικό πρόσημο ήταν του ΟΤΕ και της Αγροτικής.

Όμως τώρα και αυτές έχουν γυρίσει σε μικρές απώλειες κι έτσι 20 στους 20 τίτλους καταγράφουν μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες.

Με απώλειες μεγαλύτερες των 3 ποσοστιαίων μονάδων οι τίτλοι της Εθνικής (αρχίζει να αποθαρρύνει όσους περίμεναν να ηγηθεί της ανοδικής αντίδρασης), του Τιτάνα και της ΕΛΤΕΧ, ενώ απώλειες μεγαλύτερες του 2% καταγράφουν Alpha Bank, ΔΕΗ και Intralot.

Ο Γ.Δ. ξεκίνησε έντονα πτωτικά, έφτασε μέχρι τις 4.863,93 μονάδες, έδωσε ανοδική αντίδραση μέχρι τις 4.945,29, όμως τώρα υποχωρεί εκ νέου χάνοντας το ψυχολογικό στήριγμα των 4.900 μονάδων και με τη συμπλήρωση 4 ωρών συνεδρίασης βρίσκεται στις 4.887,54 μονάδες, με απώλειες 1,81%, ενώ ο τζίρος σαφώς ενισχυμένος ξεπερνά τα 362 εκατ., από τα οποία τα 21,6 αφορούν σε πακέτα.

Αυξημένες μέχρι στιγμής συναλλαγές και στην αγορά Παραγώγων, γεγονός που φαίνεται ότι ευνοεί η σημαντική μεταβλητότητα που παρουσιάζει μέχρι τώρα το Χ.Α., με τους εκεί εμπλεκομένους να ακολουθούν την υποκείμενη, διατηρώντας ή και αυξάνοντας ελαφρώς τις υποτιμήσεις στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τεχνικά η εικόνα δείχνει επιβαρυμένη και αν ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν κατορθώσει να κρατηθεί τουλάχιστον υψηλότερα των 2.583 μονάδων, τότε δεν αποκλείεται να δώσει κίνηση προς τις 2.554 μονάδες.

Συμπερασματικά, η τελευταία ώρα της συνεδρίασης αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι πιθανότητες αντίδρασης αλλά και επιβάρυνσης του κλίματος δείχνουν περίπου ίδιες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v