Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται... τάση

Σε προσπάθεια ανίχνευσης διαθέσεων εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση, με τον Γ.Δ. να εναλλάσσει πρόσημα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος. Λείπουν οι πρωτοβουλίες από τους δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ στο 2 προς 1 διαμορφώνεται η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε προσπάθεια ανίχνευσης διαθέσεων εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ενώ σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος αναλώνονται και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Είναι γεγονός ότι ο Γ.Δ. 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης κινείται σε ένα εύρος 17 μονάδων (υψηλό 5.074,26 μ., χαμηλό 5.057,42 μ.), εναλλάσσοντας συνεχώς πρόσημα, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 35 εκατ., από τα οποία τα 4,8 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, κυρίως λόγω ενός πακέτου της ΜΡΒ 500.000 τεμαχίων στα 9,64 ευρώ.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους, με αξιοσημείωτα κέρδη κινείται μόνο η μετοχή της Αγροτικής, ενώ απλώς με θετικό πρόσημο εμφανίζονται οι Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Τ.Τ., ΜΟΗ, ΟΤΕ, Intralot, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για τα ΕΛΠΕ, ελαφρώς αρνητική μεταβολή για Cosmote, ΔΕΗ, Τιτάνα, Coca Cola, Εθνική, Κύπρου, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές του ”20άρη” κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 2 προς 1, όμως σημαντικός αριθμός τίτλων δεν έχει πραγματοποιήσει πράξη, όπως επίσης και αρκετές δεκάδες μετοχές κινούνται με ελάχιστες συναλλαγές.

Από τις μετοχές που κινούνται με θετικό πρόσημο και μέχρι στιγμής στους ημερήσιους διακρινόμενους τίτλους θα μπορούσαν να καταχωρηθούν Unibrain, Cyclon, Alpha Γκρίσιν, ΑΛΤΕΡ, Ανδρομέδα, Κούμπας, ΣΙΔΜΑ, Ευρωπαϊκή Πίστη, Μοχλός, Προοδευτική, Γρηγόρης, Κρι-Κρι, Τεχνική Ολυμπιακή και Centric.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς τα πρώτα λεπτά δεν δείχνουν σαφή δείγματα διαθέσεων, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Γ.Δ. τουλάχιστον υψηλότερα των 5.085 μονάδων.

Ενώ αξίζει υπενθύμισης ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης ανακοινώνουν αποτελέσματα α’ εξαμήνου Τιτάνας και Εμπορική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v