Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βαραίνει” το κλίμα σε Ευρώπη - Χ.Α.

Βαραίνει κάπως η εικόνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πλαγιολισθητική κίνηση στη Σοφοκλέους, που έχει απολέσει τα αρχικά κέρδη και κινείται πλέον με αρνητικό πρόσημο. Μόνο Τιτάνας και Eurobank από τους δεικτοβαρείς τίτλους καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη, ενώ στο 1 προς 1,5 η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές μετοχές.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Βαραίνει σχετικά η εικόνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και αυτό φαίνεται να επηρεάζει αναλόγως και τη Σοφοκλέους, η οποία στα τελευταία λεπτά έχασε το θετικό πρόσημο όσον αφορά στον Γ.Δ., ενώ και οι πτωτικές μετοχές αργά αλλά σταθερά δείχνουν να παίρνουν την πρωτοκαθεδρία από τις ανοδικές.

Είναι ενδεικτικό ότι από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, μόνο η Eurobank και ο Τιτάνας καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη, ενώ με απλώς θετικό πρόσημο κινούνται Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΟΤΕ, Alpha Bank, Εθνική και αμετάβλητος ο τίτλος της Αγροτικής.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για ΕΛΤΕΧ, Ιntralot, Cosmote, ΟΠΑΠ, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE κινούνται με αρνητικό πρόσημο.

Αρνητική συνεδρίαση και στην αγορά Παραγώγων, όπου μάλιστα οι εκεί δραστηριοποιούμενοι δείχνουν περισσότερο απαισιόδοξοι, με αποτέλεσμα τα Συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης έστω και με λίγες σχετικά συναλλαγές να καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, με αποτέλεσμα την αύξηση των υποτιμήσεων.

Επιδεινούμενη και η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, που ένα τέταρτο πριν από τη συμπλήρωση 4 ωρών συνεδρίασης διαμορφώνεται πλέον στο 1 προς 1,5, ενώ αρκετοί τίτλοι μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης έχουν απολέσει μέρος των αρχικών κερδών τους.

Ο Γ.Δ. αφού ενδοσυνεδριακά έφτασε στις 5.106,07 μονάδες, πλέον υποχωρεί προς τις 5.080 με απώλειες 0,10%, ενώ ο τζίρος χωρίς να έχει ιδιαίτερα αυξητικές διαθέσεις πλησιάζει τα 250 εκατ., από τα οποία τα 47,7 εκατ. αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τους σχετικά λίγους πλέον διακρινόμενους τίτλους ξεχωρίζουν Ευρωσυμμετοχές, Microland, Centric, Προοδευτική, Παρνασσός, Καλπίνης – Σίμος, Τηλέτυπος και Γρηγόρης.

Παραμένει τεχνικά ζητούμενο το κλείσιμο του Γ.Δ. υψηλότερα των 5.099 μονάδων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ”τεχνικές ισορροπίες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v