Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διολίσθηση παρά τις διεργασίες στο ταμπλό;

Πλάγια κίνηση προβλέπουν στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, με κρίσιμες παραμέτρους τις επιχειρηματικές συμφωνίες, το διεθνές κλίμα και τα αποτελέσματα εξαμήνου. Πιθανή διαφοροποίηση σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν τους επόμενους στόχους εξαγοράς.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Πλάγια κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος βλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές στο ξεκίνημα της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τον πρώτο λόγο να ανήκει πάντα στα φημολογούμενα νέα επιχειρηματικά deals, με τον δεύτερο να αφορά στο διεθνές κλίμα και τον τρίτο στα αναμενόμενα αποτελέσματα α’ εξαμήνου που ξεκινούν την τρέχουσα εβδομάδα.

Είναι γεγονός ότι η συνεδρίαση δύο όψεων της Παρασκευής, με τους πωλητές στο β’ ήμισυ να κερδίζουν τις εντυπώσεις, αν μη τι άλλο προβλημάτισε, όπως προβλημάτισαν και οι σημαντικές απώλειες της Wall Street μετά τα απογοητευτικά, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελέσματα της Google και της Caterpillar (αξίζει υποσημείωσης ότι στην πέρα του Ατλαντικού πλευρά σήμερα παίρνουν τη σκυτάλη των αποτελεσμάτων οι Texas Instruments, American Express και Merck).

Μικτό το σημερινό κλείσιμο των μεγάλων ασιατικών χρηματιστηρίων, με το Nikkei να καταγράφει σημαντικές απώλειες, ενώ ελαφρώς θετικό άνοιγμα δείχνουν τα futures των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Συγκρατημένα απαισιόδοξοι φάνηκαν και όσοι δραστηριοποιούνται στη Σοφοκλέους, και δη στην αγορά παραγώγων.

Και αυτό γιατί στη συνεδρίαση της Παρασκευής παρατηρήθηκε αυξημένος δανεισμός τίτλων (με τον κυριότερο στην Εθνική και στην Intracom), ενώ στα συμβόλαια επί μετοχών οι περισσότερες συναλλαγές σημειώθηκαν στην Intracom και στην Αγροτική Τράπεζα.

Aνεξαρτήτως της εικόνας που μπορεί να δώσει η υψηλή κεφαλαιοποίηση, δεν μπορεί να αποκλειστεί σχετικά ανεξάρτητη κίνηση στη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς όλοι ψάχνουν τους επόμενους στόχους εξαγοράς (κάτι που θα κρατήσει σχετικά ζωντανό το ενδιαφέρον) και βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, ξεκινούν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου με την αυλαία να ανοίγει η Τρ. Κύπρου στις 25 του μηνός και να ακολουθούν στις 26 Τιτάνας, Νεοχημική, Εμπορική και Alapis.

Τέλος, όσον αφορά στην τεχνική εικόνα της αγοράς, και δη σε αυτή του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, αξίζει να σημειωθεί η απώλεια της στήριξης στις 2.710 μονάδες και το κλείσιμο του εν λόγω δείκτη υψηλότερα από την επόμενη στήριξη που οριοθετείται στις 2.668 μονάδες.

Σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης αυτής της στήριξης απαιτείται σχετική εγρήγορση, καθώς μπαίνει σε δοκιμασία η επόμενη ζώνη στήριξης μεταξύ 2.643 και 2.640 μονάδων.

Πρώτη αντίσταση στις 2.710 μ. και επόμενη στις 2.730 - 2.734 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v