Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Οι εταιρίες Πετζετάκις και Αλουμίνιον της Ελλάδος πραγματοποιούν γενική συνέλευση, ενώ οι μετοχές των εταιριών Yalco και Μουζάκης διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος. Εκποίηση μετοχών για τις εταιρίες Χαλυβδοφύλλων, Αιολική και Εθνική Τράπεζα.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Αποκοπή μερισμάτων

YALCO: 0,041 ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: 0,010 ευρώ.

Eταιρικές πράξεις

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 1.400.000 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΣ Α.Ε. που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ ειδικών επενδυτών. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 17.273.645 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ εκάστη.

* Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 394/27.06.2007 απόφαση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 50 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΧΑΛΥΒΔΟΦΥΛΛΩΝ. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του τρία τοις εκατό (3%).

* Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 420/04.07.2007 απόφαση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 2.570 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕΕΧ. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του δύο τοις εκατό (2%).

* Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 394/27.06.2007 απόφαση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 250 κοινές ονομαστικές μετοχές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του τρία τοις εκατό (3%).

Διάφορα

* Στις 09:00 ο πρωθυπουργός αναχωρεί για επίσκεψη στο Σεράγεβο. Το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

- Άφιξη στις 09:30 τοπική ώρα, επίσημη υποδοχή στο κτίριο του υπουργικού συμβουλίου, ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου, κ. Σπίριτς, στις 10:45 συνομιλίες και υπογραφή διμερών συμφωνιών στις 11:00, δηλώσεις προς τον Τύπο και επίσκεψη στο τριμελές προεδρείο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή εγκαινίων του Κτιρίου Φιλίας Ελλάδας-Βοσνίας Ερζεγοβίνης και θα ακολουθήσει δεξίωση. Επίσημο γεύμα του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου στις 14:00. Το απόγευμα άφιξη στο στρατόπεδο Μπουτμίρ και στις 08:00 της Τρίτης αναχώρηση από το Σεράγεβο και επιστροφή στην Αθήνα.

* Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, και του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, υπογράφεται στις 13:00 στο υπουργείο Ανάπτυξης, (στην Αίθουσα Τύπου) η προγραμματική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ερευνητικού κέντρου Αθηνά και του κοινωνικού πολυκέντρου της ΑΔΕΔΥ σε θέματα εισαγωγής της ψηφιακής τεχνολογικής καινοτομίας στη δημόσια διοίκηση.

Γενικές συνελεύσεις

ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.: Β’ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετοχών της εταιρίας, στις 09:00, στην αίθουσα M-Hall του ξενοδοχείου The Margi, Λητούς 11 (τηλ. 210 89 62 061), στον δήμο Βουλιαγμένης Αττικής, με θέμα ημερησίας διάταξης: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με μείωση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετοχών της προς συμψηφισμό ζημιών και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της.

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.: Α’ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετοχών της εταιρίας, στις 14:00, στο συνεδριακό κέντρο Καψής (στην Αίθουσα Ήλιος στον 5ο όροφο), Πάρνωνος 10, Μαρούσι Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για την απόσχιση του κλάδου παραγωγής, κατασκευής, εμπορίας αλουμίνας, αλουμινίου, μεταλλευτικών υλικών, μετάλλων της εταιρίας, με ημερομηνία κατάρτισης λογιστικής κατάστασης μετασχηματισμού την 31/3/2007 και εισφοράς αυτού στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν.2166/1993, τις σχετικές διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύει, και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας, και έγκριση όλων των σχετικών αποφάσεων και ενεργειών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

2. Έγκριση της έκθεσης των ορκωτών ελεγκτών για την επιβεβαίωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων του εισφερόμενου κλάδου και της λογιστικής κατάστασης της 31ης/3/2007 του εισφερόμενου κλάδου.

3. Ορισμός εκπροσώπου της εταιρίας για την υπογραφή της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης απόσχισης και εισφοράς του κλάδου παραγωγής, κατασκευής, εμπορίας αλουμίνας, αλουμινίου, μεταλλευτικών υλικών, μετάλλων της εταιρίας στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

4. Άλλα θέματα - Ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v