Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals καλά κρατούν...

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες φαίνεται να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον στη Σοφοκλέους, με αυτή των Περσέα και Σελόντα να βρίσκεται σήμερα στο προσκήνιο. Οι δεικτοβαρείς τίτλοι διατηρούν θετικό κλίμα και διαθέσεις, ενώ στο 2,5 προς 1 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώθηκαν τέσσερις ώρες συνεδρίασης με το Γ.Δ. να έχει υποχωρήσει από το υψηλό ημέρας (5.122,01), όμως, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, και όλα αυτά εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος.

Οι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα και διαθέσεις, ενώ σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση αυξάνεται η κινητικότητα μετά μάλιστα και την είδηση για επικείμενο deal μεταξύ Περσέα και Σελόντα, ενώ και η σχέση ανοδικών – πτωτικών που διαμορφώνεται στο 2,5 προς 1, επιβεβαιώνει αυτήν την εκτίμηση.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και οι μετοχές του FTSE που κινούνται με αρνητικό πρόσημο, καμία από αυτές δεν καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 1%.

Έτσι, απλά αρνητική μεταβολή μέχρι στιγμής σημειώνουν Coca Cola, Motor Oil, OTE, MPB, Πειραιώς και Eurobank.

Αντίθετα, εντυπωσιακή κίνηση συντελείται από τη Βιοχάλκο, με κέρδη που προσεγγίζουν τις 3 ποσοστιαίες μονάδες, κέρδη μεγαλύτερα του 2% και για την Intralot, ενώ με αξιοσημείωτα κέρδη Αγροτική, Εμπορική, Εθνική, ΕΛΤΕΧ, Τιτάνας.

Ανοδική μέχρι στιγμής συνεδρίαση και στην αγορά Παραγώγων, αλλά με χαμηλές συναλλαγές και τους εκεί εμπλεκόμενους να διατηρούν τις μικρές υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τουλάχιστον ικανοποιητική η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών (183) – πτωτικών (76) μετοχών, ενώ 15 τίτλοι καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

Από τους μέχρι στιγμής διακρινόμενους, ασφαλώς στην πρώτη θέση ο τίτλος του Περσέα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με ανοδικές διαθέσεις από την αρχή της συνεδρίασης η ΑΛΚΟ, περίπου εντυπωσιακά κέρδη για την Intracom (+7,80%), ενώ κινητικότητα παρουσιάζουν Κεπενού, Ναυτεμπορική, Κανάκης, ΕΛΒΕ, Εβροφάρμα, Κέκροπας, Ιντρακάτ, Γρηγόρης.

Παραμένει ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης το κλείσιμο του Γ.Δ. τουλάχιστον υψηλότερα των 5.105 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v