Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς αφομοίωση των πιέσεων;

Αφού ένα πρώτο τεστ αντοχής της ζώνης στήριξης 5.043 – 5.028 έδωσε σχετικά θετικά αποτελέσματα, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης αγνώστου διαρκείας. Από τους δεικτοβαρείς τίτλους παραμένει με θετικό πρόσημο μόνο η Intralot, ενώ η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών σχετικά βελτιωμένη διαμορφώνεται στο 1 προς 3.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αφού έδειξε να κρατά τουλάχιστον για σήμερα η ισχυρή ζώνη στήριξης που οριοθετείται μεταξύ 5.043 και 5.028 μονάδων, ο Γ.Δ. δείχνει να έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια σχετικής ανάκαμψης από το χαμηλό ημέρας (5.034,84) και λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης κινείται οριακά υψηλότερα των 5.050 μονάδων.

Για να συμβεί αυτό, απλώς έχουν περιορίσει σχετικά τις ενδοσυνεδριακές απώλειες οι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι, καθώς μόνο η Intralot συνεχίζει να καταγράφει αξιοσημείωτα κέρδη.

Ενώ κανένας άλλος τίτλος από αυτούς που ανήκουν στον FTSE δεν κινείται έστω και με θετικό πρόσημο.

Απλώς με αξιοσημείωτες απώλειες μέχρι στιγμής κινούνται οι Βιοχάλκο, Coca Cola, ΕΛΠΕ, Cosmote, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Eurobank, Πειραιώς, ΜΡΒ και Τ.Τ., ενώ εξαιρετικά κακή συνεχίζει να είναι η εικόνα του Τιτάνα, με τις απώλειες να ακουμπάνε στο 3%.

Από εκεί και πέρα σχετική βελτίωση παρουσιάζεται στην αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται πλέον στο 1 προς 3, όμως η επιφυλακτικότητα παραμένει εντυπωσιακά παρούσα.

Πτωτική μέχρι στιγμής συνεδρίαση και στην αγορά Παραγώγων, με χαμηλές συναλλαγές και τους εμπλεκομένους να ακολουθούν ουσιαστικά την κίνηση της υποκείμενης, διατηρώντας τις όποιες υποτιμήσεις στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τους λίγους θετικούς πρωταγωνιστές συνεχίζουν να ξεχωρίζουν οι Eurobrokers, Δούρος, Κούμπας, Vivartia, ΝΕΛ, Centric, ενώ προστέθηκαν Νεώριον Σύρου, Μπουτάρης, Σιδενόρ και Κρι-Κρι.

Ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων, ο πρώτος λόγος παραμένει στο διεθνές κλίμα και στα μακροοικονομικά νέα που ανακοινώνονται στις 15:30 στις ΗΠΑ, αλλά και στα αποτελέσματα β’ τριμήνου των εισηγμένων στην πέραν του Ατλαντικού πλευρά, καθώς μεταξύ άλλων σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα οι Coca Cola, Intel, Johnson & Johnson, Merrill Lynch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v