Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθειρξη 15 ετών στην Κ.Σχίζα (Αστραία-Tetraktis)

Σε κάθειρξη 15 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας παροχής υπηρεσία ”Αστραία” και της εταιρείας λήψης και διαβίβασης εντολών ”Tetraktis Worldwide Investments”, Κωνσταντίνα Σχίζα. Η υπόθεση αφορά υπεξαίρεση 11,2 δισ. δρχ. τα οποία φέρονται να προήλθαν από ”εξαπάτηση” 1.054 επενδυτών.

Κάθειρξη 15 ετών στην Κ.Σχίζα (Αστραία-Tetraktis)
της Εύας Καραμανώλη

Σε κάθειρξη 15 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας παροχής υπηρεσία ”Αστραία” και της εταιρείας λήψης και διαβίβασης εντολών ”Tetraktiς Worldwide Investments”, Κωνσταντίνα Σχίζα. Η υπόθεση αφορά υπεξαίρεση 11,2 δισ. δρχ. τα οποία φέρονται να προήλθαν από ”εξαπάτηση” 1.054 επενδυτών.



Επιπλέον το δικαστήριο καταδίκασε τα μέλη του Δ.Σ των δύο εταιρειών δίνοντάς τους όμως ανασταλτικό στην έφεση. Συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον Αθ. Βετούλη σε κάθειρξη 11 ετών, τους Δημοσθένη Ιωάννου και Σπ. Μπισταράκη σε κάθειρξη 10 ετών, τον Χρ.Ελληνα σε κάθειρξη 9 ετών, τον Φιλ. Λάρκου σε κάθειρξη 5 ετών , ενώ έκρινε αθώους τους Ιωάννη Πιτσιλλό και Νεόφυτο Νεοφύτου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι ως μέλη του Δ.Σ. φέρονται να υπεξαίρεσαν 11, 2 δισ. δρχ. από επενδυτές με την υπόσχεση της εξασφαλισμένης απόδοσης.

Πρόεδρος και των δύο εταιρειών εμφανιζόταν η Κωνσταντίνα Σχίζα η οποία παρά το γεγονός ότι τον Οκτώβριο του 2001 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δύο εταιρειών, εκείνη φέρεται να καθησύχαζε τους επενδυτές ότι δεν θα απολέσουν τα χρήματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v