Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα (πτωτικά) χνάρια των ευρωαγορών το Χ.Α.

Με τη συμπλήρωση των δύο πρώτων ωρών συνεδρίασης, η Σοφοκλέους ακολουθεί τη ”νοτιότερη” κίνηση που καταγράφουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Από τις μετοχές του FTSE με θετικό πρόσημο διασώζεται μόνο η Intralot, ενώ στο 1 προς 4 εξελίσσεται η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών προς καθοδικές.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Mε τη συμπλήρωση δύο ωρών συνεδρίασης και με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν πλέον αξιοσημείωτες απώλειες, ο Γ.Δ. της Σοφοκλέους διολισθαίνει σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα, καθώς από τους δεικτοβαρείς τίτλους μόνο η Intralot διασώζεται με θετικό πρόσημο, ενώ έχει επιβαρυνθεί σημαντικά η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, που διαμορφώνεται πλέον στο 1 προς 4.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE, καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες των δύο ποσοστιαίων μονάδων οι Cosmote, Τιτάνας, Βιοχάλκο, MPB.

Επίσης, με αξιοσημείωτες απώλειες μέχρι στιγμής ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Coca Cola, Alpha Bank, Αγροτική, Εurobank, Πειραιώς, T.T., ενώ με αρνητικό πρόσημο Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Εμπορική, Εθνική και Κύπρου.

Ο Γ.Δ. έχει πλέον εισέλθει στην ισχυρή ζώνη στήριξης που οριοθετείται μεταξύ 5.043 και 5.028 μονάδων, ενώ καθοδική διάσπαση του κάτω άκρου ενδέχεται να σημάνει μίνι τεχνικό συναγερμό.

Ελάχιστοι οι μέχρι στιγμής διακρινόμενοι, που δεν ξεπερνούν τις 5 δεκάδες, και μεταξύ αυτών θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ξεχωρίζουν Cyclon, NEL, Κούμπας, Καλπίνης, Eurobrokers, Ιατρικό, ΑΕΓΕΚ, Κυριακίδης, Μαΐλλης, ΟΛΠ, Vivartia, Δούρος, Centric, Alpha Γκρίσιν, SingularLogic.

Ενώ από το τραπεζικό ταμπλό, με θετικό πρόσημο διασώζονται ο προνομιούχος τίτλος της Εγνατίας και η μετοχή της MIG, με συναλλαγές που ξεπερνούν τις 2.320.000 τεμάχια.

Τα πάντα θα κριθούν από την περαιτέρω πορεία των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και από τα μακρο-οικονομικά νέα και τα αποτελέσματα β’ τριμήνου που ανακοινώνονται σήμερα στη Wall Street.

Όμως, η γενικότερη εικόνα μέχρι στιγμής στη Σοφοκλέους δείχνει τουλάχιστον σχετική κόπωση και δημιουργεί, αν μη τι άλλο, προβληματισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v