Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριαρχούν MIG - Vivartia στο ταμπλό

Χωρίς ουσιαστικές βοήθειες από τους δεικτοβαρείς τίτλους και με τo μισό της μικτής αξίας συναλλαγών να αντιστοιχεί σε Vivartia (+30%) και MIG (-19,27%), ο Γ.Δ., αν και ξεκίνησε ανοδικά, έχει απολέσει αρχικά κέρδη και θετικό πρόσημο. Πρωτόγνωρα τα πάνω από 10 εκατ. τεμάχια που έχουν ήδη αλλάξει χέρια στην MIG καθώς γίνεται ”μάχη” μεταξύ πωλητών που κατοχυρώνουν βραχυχρόνια κέρδη και αγοραστών που τοποθετούνται.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Δεκαπέντε λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης και παρά το γεγονός ότι ο Γ.Δ. ξεκίνησε ανοδικά φτάνοντας μέχρι τις 5.119,05 μονάδες, σταδιακά απώλεσε αρχικά κέρδη και θετικό πρόσημο και μάλιστα κινείται κοντά στα χαμηλά ημέρας και συγκεκριμένα στις 5.091,62 μονάδες, με απώλειες 0,25%, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 125 εκατ., από τα οποία τα 2,8 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 400.000 τεμάχια της MIG στα 7,10 ευρώ.

Στη μέχρι στιγμής συνεδρίαση, η μερίδα του λέοντος και συγκεκριμένα τα 2/3 των συναλλαγών αφορούν στις μετοχές των Vivartia, MIG.

Με την πρώτη να βρίσκεται στο ανώτατο όριο ανόδου και συγκεκριμένα στα 23,92 ευρώ, με κέρδη 30%, και τη δεύτερη να καταγράφει απώλειες 19,27%, ενώ από τη σημερινή συνεδρίαση ο εν λόγω τίτλος έχει μεταφερθεί στην υψηλή κεφαλαιοποίηση από την κατηγορία των ειδικών χρηματιστηριακών όπου διαπραγματευόταν μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη μετοχή της MIG γίνεται πραγματική μάχη μεταξύ πωλητών που κατοχυρώνουν βραχυχρόνια κέρδη (το 96% της αύξησης καλύφθηκε με τιμή κτήσης 6,7 ευρώ) και αγοραστών που τοποθετούνται εν μέσω της πίεσης των πωλήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε περίπου 1 ώρα συνεδρίασης έχουν αλλάξει χέρια περίπου 10 εκατ. τεμάχια με τζίρο πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά στις μετοχές του 20άρη, μέχρι στιγμής λείπει ο τίτλος-ηγέτης που θα μπορούσε να ωθήσει τον Γ.Δ. σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφει μόνο η Intralot και με απλώς θετικό πρόσημο κινούνται ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Τ.Τ. και Αγροτική Τράπεζα.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για Cosmote, Eurobank, Κύπρου και αρνητική μέχρι στιγμής μεταβολή για ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Εμπορική, Εθνική, ΜΡΒ, Πειραιώς και Coca Cola.

Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση όσον αφορά στη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου οι σημαντικοί ημερήσιοι πρωταγωνιστές είναι λίγοι, καθώς δεν φαίνεται να έχει αλλάξει από την επιφυλακτικότητα που επικρατούσε στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό και στην προηγούμενη εβδομάδα.

Έτσι, από τους θετικούς μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι ξεχωρίζουν Alpha Γκρίσιν, Εγνατία Τράπεζα, SingularLogic, Ρόκας, Audiovisual, ΝΕΛ, Attica Group, Kέκροπας, ΑΕΓΕΚ, Βωβός, Αλουμύλ, Δομική Κρήτης, Ιμπέριο, ΕΛΤΡΑΚ, Γρηγόρης και Εβροφάρμα.

Όπως προαναφέρθηκε στο προηγούμενο σχόλιο, στην παρούσα φάση και προκειμένου να υφίστανται όλες οι προϋποθέσεις για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα, η όποια διόρθωση του Γ.Δ. δεν πρέπει να εκτονωθεί με κλείσιμο χαμηλότερα της ζώνης 5.043-5.028.

Στο 1 προς 1,1 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v