Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρότα για τις 5.100 με οδηγό ευρωαγορές & deals

Στον απόηχο του πρώτου μεγάλου επικείμενου deal μεταξύ Vivartia και MIG (οι δύο μετοχές βρίσκονται σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Χ.Α.) και με την ευγενική χορηγία των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, συνεχίζεται το ανοδικό σκηνικό στη Σοφοκλέους. Στο 2,5 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Στον απόηχο του πρώτου μεγάλου επικείμενου deal μεταξύ Vivartia και MIG (οι δύο μετοχές βρίσκονται σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Χ.Α.) και με την ευγενική χορηγία των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, συνεχίζεται το ανοδικό σκηνικό στη Σοφοκλέους και μάλιστα 10’ πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, ο Γ.Δ. βρίσκεται πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και υψηλότερα από το τεχνικά ζητούμενο των 5.080 μονάδων.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE μόνο η Αγροτική κινείται με οριακά αρνητικό πρόσημο, ενώ αμετάβλητη παραμένει η μετοχή της Εμπορικής. Αντίθετα, με κέρδη μεγαλύτερα των τριών ποσοστιαίων μονάδων κινούνται INTRALOT και Κύπρου, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφουν Alpha Bank, Εθνική (κινείται σε νέο ιστορικό υψηλό), Πειραιώς, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Cosmote και ΟΤΕ.

Εν τω μεταξύ, παρατηρείται απότομο κλείσιμο θέσεων short στον FTSE-40, λόγω του επικείμενου deal ΜΙG - Vivartia.

Ο Γ.Δ., όπως προαναφέρθηκε, βρίσκεται στις 5.088,55 μονάδες με κέρδη 1,27%, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 305 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 27,6 εκατ. ευρώ αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ανοδική συνεδρίαση και στην αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκόμενους να ακολουθούν την κίνηση της υποκείμενης, διατηρώντας τις σχετικές υποτιμήσεις στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Στο 2,5 προς 1 μέχρι στιγμής η αναλογία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών, όμως η φτωχή εικόνα που έχει ξεκινήσει από την αρχή της συνεδρίασης όσον αφορά στις ημερήσιες αποδόσεις διατηρείται μέχρι και τώρα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μόλις πέντε τίτλοι να καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 6%.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 5.080 μονάδων, το οποίο τεχνικά δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 15.30 ανακοινώνονται οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον μήνα Ιούνιο, ενώ λίγο πριν από τις 16.30 αναμένονται και τα αποτελέσματα τριμήνου General Electric.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v