Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλο deal MIG στην Vivartia (upd5)

Σήμερα η συναλλαγή για την απόκτηση του 30% της Vivartia από την MIG, αλλά και η είσοδος των μετοχών προς διαπραγμάτευση, από την αύξηση ”μαμούθ” της δεύτερης. Τι δήλωσαν για τη μεγάλη συμφωνία Βγενόπουλος και Δασκαλόπουλος, πώς έχουν οι δείκτες αποτίμησης με βάση ξένα deals στο χώρο των τροφίμων. ”Σε χρόνο μηδέν” ήλθε το πρώτο απο τα deals που έχει υποσχεθεί η MIG στους μετόχους της.

Μεγάλο deal MIG στην Vivartia (upd5)
Την πρώτη από μια σειρά σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών, τις οποίες έχει ”υποσχεθεί” στους μετόχους της ανακοίνωσε την Παρασκευή η Marfin Investment Group, με την εξαγορά του 30% της Vivartia στην τιμή των 25 ευρώ ανά μετοχή.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δεύτερα 16 Ιουλίου, καθώς οι δύο μετοχές επιστρέφουν σε διαπραγμάτευση, μετά την ολιγόωρη προσωρινή αναστολή της Παρασκευής.

Στην περίπτωση της MIG θα είναι και η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που προέκυψαν απο την αύξηση ”μαμούθ” των 5,2 δισ. ευρώ.

Σε επικοινωνία του euro2day.gr με στελέχη της Marfin επισημάνθηκε ότι η εξαγορά του ποσοστού της Vivartia από τη MIG συμφωνήθηκε με το ”δείκτη” Τιμή προς έσοδα (πωλήσεις) στο 2,2 και το ”δείκτη” τιμή προς ΕΒΙΤDA στο 13,4.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσφορά της Kraft για την Danone Biscuits LU συμφωνήθηκε με το ”δείκτη” Τιμή προς Έσοδα στο 2.7 και το ”δείκτη” Τιμή /EBITDA στο 13.7 (στις 3 Ιουλίου 2007). Το τίμημα κυμάνθηκε στα 5,2 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχα η προσφορά της Danone για την Numico Baby Food συμφωνήθηκε με Τιμή / Έσοδα στο 4.7 και Τιμή /EBITDA στο 25.3x (στις 10 Ιουλίου 2007). Το τίμημα ανήλθε στα 12,3 δισ. ευρώ

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος παραμένει Εκτελεστικός Πρόεδρος της VIVARTIA και μέτοχος με ποσοστό 5,1%. Ο κ. Σ. Θεοδωρόπουλος παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος της VIVARTIA και μέτοχος με ποσοστό 1,3% ενώ ο κ. Α. Βγενόπουλος πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού Αντιπροέδρου στην Εταιρεία.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κίνηση απο αυτές που έχει ”υποσχεθεί” η MIG στους επενδυτές της, ενω έγκυρες πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα του deal αναφέρουν με νόημα ότι ”αλλάζουν άρδην οι προοπτικές για τον όμιλο τροφίμων”, υπονοώντας προφανώς ότι ο όμιλος τροφίμων θα ωφελεθεί απο τα τεράστια κεφάλαια που διαθέτει σήμερα η MIG.

Σημειώνεται ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών δύο εταιριών ανεστάλη προσωρινώς, ενώ με νεότερη ανακοίνωση το ΧΑ αποφάσισε την άρση της αναστολής των μετοχών της MIG και της Vivartia.

---H ανακοίνωση της συμφωνίας

Oι εταιρίες VIVARTIA ABEE (’VIVARTIA’) και ΜARFIN INVESTMENT GROUP (’MIG’) ανακοινώνουν τα εξής:

- H MIG συμφώνησε να αποκτήσει από τους βασικούς μετόχους της VIVARTIA το 30% των μετοχών της εταιρείας στην τιμή των Euro 25 ανά μετοχή. Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί με το άνοιγμα του Χ.Α. την Δευτέρα, 16/07/07.

- Ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος παραμένει Εκτελεστικός Πρόεδρος της VIVARTIA και μέτοχος με ποσοστό 5,1%. Ο κ. Σ. Θεοδωρόπουλος παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος της VIVARTIA και μέτοχος με ποσοστό 1,3% ενώ ο κ. Α. Βγενόπουλος πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού Αντιπροέδρου στην Εταιρεία.

Σχολιάζοντας την συμφωνία ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, στην επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν, πλέον, μεγάλη σημασία το μέγεθος, η διεθνοποίηση και ο επιτυχής συνδυασμός οράματος, επάρκειας διοίκησης και κεφαλαιακής ισχύος.

Η σημερινή συμφωνία με την ΜΙG καλύπτει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και σηματοδοτεί μια νέα περίοδο έντονης και ταχείας ανάπτυξης της VIVARTIA, με στόχο να καταστεί μια από τις μεγαλύτερες ομοειδείς εταιρείες στον κόσμο.

Ακόμη, ο κ. Α. Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πιστεύω ότι το κοινό μας όραμα με την Διοίκηση της VIVARTIA και ο συνδυασμός ικανοτήτων και κεφαλαίων, δημιουργεί τις σωστές προϋποθέσεις για την προώθηση των συμφερόντων των μετόχων και των δύο εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v