Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ για την επικείμενη συμφωνία με την Intralot, η πώληση 4 εκατ. μετοχών του ΟΤΕ από την ΑΤΕ, η συνεργασία της ΔΕΗ με την ΤΕΡΝΑ, η έναρξη διαπραγμάτευσης, από τη Δευτέρα, των μετοχών της MIG που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ για την επικείμενη συμφωνία με την Intralot, η πώληση 4 εκατ. μετοχών του ΟΤΕ από την ΑΤΕ, η συνεργασία της ΔΕΗ με την ΤΕΡΝΑ, η έναρξη διαπραγμάτευσης, από τη Δευτέρα, των μετοχών της MIG που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

ΟΠΑΠ: Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Β. Νειάδας, σε δηλώσεις του χθες στο Reuters ανέφερε ότι η συμφωνία με την Intralot θα υπογραφεί μέχρι τέλος του μήνα, ενώ όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των τερματικών μηχανών που θα μισθώσει ο ΟΠΑΠ από την Intralot θα αυξηθεί.

ΟΤΕ: Στην πώληση 4 εκατ. μετοχών του ΟΤΕ, έναντι περίπου 90 εκατ. ευρώ, προχώρησε χθες η Αγροτική Τράπεζα. Η κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική επιλογή της διοίκησης της τράπεζας για τη σταδιακή ρευστοποίηση του μετοχικού χαρτοφυλακίου του ομίλου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, οι τοπικοί βρόχοι που διέθεσαν οι εναλλακτικοί πάροχοι σε καταναλωτές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι τελευταίοι να πληρώνουν μηνιαίο πάγιο στον ΟΤΕ, είχαν φθάσει μέχρι χθες το πρωί στις 107.386, όταν το αντίστοιχο νούμερο τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν κάτω από 20.000.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Το Τ.Τ. ανακοίνωσε χθες ότι το ελληνικό δημόσιο ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τη διάθεση 28.173.354 κοινών μετοχών της τράπεζας με ιδιωτική τοποθέτηση σε επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών. Η διάθεση αυτή υπερκαλύφθηκε κατά 3 φορές, με τιμή διάθεσης κάθε μετοχής τα 18,10 ευρώ. Με την ανωτέρω διάθεση των μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, επιτυγχάνεται η μείωση της άμεσης συμμετοχής του Δημοσίου στο 34,33%, ενώ η έμμεση συμμετοχή του ποσοστού 10% μέσω Ελληνικών Ταχυδρομείων παρέμεινε αμετάβλητη.

ΔΕΗ: Στη συνεργασία με την ηλεκτροπαραγωγική εταιρία ”Ηρων Θερμοηλεκτρική”, θυγατρική της ΤΕΡΝΑ, κατέφυγε η ΔΕΗ για να καλύψει τις ανάγκες επάρκειας του συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να υπογράψει συμφωνία για την εκμετάλλευση από 1ης Ιουλίου και επί μια τριετία του παραγωγικού δυναμικού της ”Ηρων”.

MIG: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Χ.Α., αποφασίστηκε η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών, που προέκυψαν από την αύξηση-ρεκόρ της MIG, να γίνει την προσεχή Δευτέρα 16 Ιουλίου, στην κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

ΒΦΛ: Σε τροχιά εξυγίανσης εισέρχεται η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων μετά την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων να προβεί σε αύξηση κεφαλαίου, με μερική κεφαλαιοποίηση χρεών και καταβολή μετρητών, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Οι μέτοχοι της ΒΦΛ έδωσαν το ”πράσινο φως” για την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας με το ποσό των 95 εκατ. ευρώ.

AS Company: Στις αρχές του 2008 αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες η έναρξη των εργασιών των θυγατρικών εταιριών της AS Company σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Παράλληλα, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, σημαντικό μέρος του ομολογιακού δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων στις παραπάνω χώρες.

P&G-Rolco: Τη διακοπή της συνεργασίας τους αποφάσισαν η Procter & Gamble και η ελληνικών συμφερόντων εταιρία Rolco-ΒΙΑΝΙΛ, η οποία παρήγαγε για λογαριασμό της πολυεθνικής σειρά απορρυπαντικών προϊόντων, γράφει η ”Καθημερινή”. Η απόφαση να σταματήσει η παραγωγή συνδέεται με το γεγονός ότι δεν κατέστη εφικτό να βελτιωθεί το κόστος στα επίπεδα που η P&G επιθυμούσε, προκειμένου να εξασφαλίζει συνεχώς ανταγωνιστικότερες τιμές.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπύρος Καπράλος ανακοίνωσε ότι έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 2 Ιουλίου 2007 οι Κοινές Επενδυτικές Μερίδες. Ήδη έχουν ανοιχθεί 23 ΚΕΜ και έχουν πραγματοποιηθεί και 2 μεταφορές από τις ατομικές μερίδες σε ΚΕΜ. Στη συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε ότι τουλάχιστον δέκα εταιρίες έχουν καταθέσει αίτηση στην Εναλλακτική Αγορά που θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο.

Σοφοκλέους: Απειλή για συνέχιση των deals και την τροφοδότηση της ανόδου της Σοφοκλέους, που ξεκίνησε εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια, αποτελούν πλέον τα ”σύννεφα” που συσσωρεύτηκαν επικίνδυνα στο διεθνές σκηνικό, γράφει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Υψοφοβία: Τα όπλα της Σοφοκλέους απέναντι στον εισαγόμενο κίνδυνο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v