Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική... άνοδος

Διστακτικά ψηλότερα κινείται μέχρι στιγμής το Χ.Α., καθώς στον μεν ”20άρη” λείπουν οι σημαντικοί ενεργοί πρωταγωνιστές, ενώ στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό δεκάδες τίτλων παραμένουν χωρίς συναλλαγές ή με όγκο που δεν ξεπερνά τα 5.000 τεμάχια.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Διστακτικά υψηλότερα κινείται μέχρι στιγμής η Σοφοκλέους, με την πρώτη ανοδική αντίδραση για τον Γενικό Δείκτη να έχει εκτονωθεί λίγο υψηλότερα από τις 4.988 μονάδες, ενώ στα κυριότερα μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να καταχωρηθούν οι αρκετές δεκάδες τίτλων που δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξη και άλλοι τόσοι περίπου των οποίων οι μέχρι στιγμής συναλλαγές δεν ξεπερνούν τα 5.000 τεμάχια, σαφέστατη ένδειξη του κλίματος επιφυλακτικότητας που επικρατεί.

Ξεκινώντας από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται μόνο Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Αγροτική και Τράπεζα Κύπρου, ενώ με απλώς θετικό πρόσημο Cosmote, Intralot, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Coca Cola, Εμπορική, Εθνική, Eurobank, MPB, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ΔΕΗ.

Για τους υπόλοιπους τίτλους του ”20άρη”, η μέχρι στιγμής κίνηση περιορίζεται στο χθεσινό κλείσιμο ή ελαφρώς χαμηλότερα.

Σαφώς επιφυλακτική η εικόνα και σε μεσαία με μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου λείπουν οι διαθέσεις για ακραίες διακυμάνσεις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ενώ η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 5 προς 1, αλλά αυτή μόνο ενδεικτική δεν είναι, καθώς πολλές μετοχές κινούνται με ελάχιστες συναλλαγές και μπορούν να αναστρέψουν εικόνα οποιαδήποτε στιγμή.

Δέκα λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο τζίρος φθάνει τα 47 εκατ. ευρώ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν πραγματοποιηθεί αξιοσημείωτες προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ από τους μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ξεχωρίζουν Μπουτάρης, Intertech, Byte, Δρομέας, Sato, Μαξίμ, Κρέκα, ΕΛΓΕΚΑ, Lannet, Ελληνικά Καλώδια, ΕΛΤΡΑΚ, Ρόκας, Alter, ΔΟΛ, Druckfarben, ΑΝΕΚ, ΝΕΛ, Βωβός, Κούμπας, Axon και Μηχανική.

Η μέχρι στιγμής εικόνα δίνει τον πρώτο λόγο στα blue chips που καλούνται να εμφανίσουν ευκρινέστερες διαθέσεις, προκειμένου να αυξηθεί η κινητικότητα και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί είτε μια συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών, είτε ακόμη και πισωγύρισμα του Δείκτη αν οι δεικτοβαρείς μετοχές δεν δείξουν δυνάμεις για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v