Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις κερδών στο ΧΑ, ”κρατά” το ΤΤ

Συνεχίζονται οι ”αψιμαχίες” μεταξύ αγοραστών-πωλητών, λίγο υψηλότερα των 5.000 μονάδων, με τους δεύτερους προς στιγμήν να κερδίζουν τις εντυπώσεις και όλα αυτά εν μέσω ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος. Από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο το Τ.Τ., ενώ με απλώς θετικό πρόσημο κινούνται ΟΠΑΠ και Ελληνική Τεχνοδομική.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, συνεχίζονται οι ”αψιμαχίες” μεταξύ αγοραστών-πωλητών λίγο υψηλότερα των 5.000 μονάδων και όλα αυτά εν μέσω ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος.

Και βέβαια μπορεί μέχρι στιγμής το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων να δείχνει ότι αντέχει, όμως η γενικότερη εικόνα του ταμπλό δείχνει ότι μέχρι στιγμής οι πωλητές κερδίζουν τις εντυπώσεις, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 1 προς 4.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του ”20άρη”, με αξιοσημείωτα κέρδη συνεχίζει μόνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ με απλώς θετικό πρόσημο και οριακά υψηλότερα του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται ΟΠΑΠ και Ελληνική Τεχνοδομική.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες μέχρι στιγμής απώλειες καταγράφουν Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Intralot, Motor Oil, Τιτάνας, Αγροτική, Εμπορική και ΜΡΒ, ενώ και οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE-20 κινούνται σε ”κόκκινο φόντο”, έστω και με μικρότερες απώλειες.

Ο Γενικός Δείκτης από την αρχή της συνεδρίασης μόνιμα στο ”κόκκινο”, έκανε μια πρώτη βύθιση μέχρι τις 5.000,39, αντέδρασε σχετικά και τώρα κινείται πέντε μονάδες υψηλότερα και συγκεκριμένα στις 5.005,13 μονάδες, με απώλειες 0,63% και τον τζίρο να ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 36,6 εκατ. αφορούν ”πακέτα”.

Πτωτική συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών και στην αγορά Παραγώγων, με τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης μέχρι στιγμής να καταγράφουν απώλειες ίσες με τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, διατηρώντας έτσι τις σχετικές υποτιμήσεις.

Εμφανείς οι διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών σε μεσαία και πολύ περισσότερο σε μικρή κεφαλαιοποίηση, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα 25 τίτλοι να καταγράφουν απώλειες από 4% έως 19,79%, ενώ από τους λίγους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν από το τραπεζικό ταμπλό ο τίτλος της Γενικής Τράπεζας και από τις υπόλοιπες μετοχές Μάρακ, Κρέκα, Lavipharm, Attica Group, ΔΟΛ, Ρόκας, Τεχνική Ολυμπιακή και Ελληνικά Καλώδια.

Σαφώς και το υπόλοιπο της συνεδρίασης αναμένεται με ενδιαφέρον, μήπως ο Γενικός Δείκτης τουλάχιστον ανακάμψει σχετικά και επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 5.022 μονάδων, δίνοντας αφορμή καλυτέρευσης και της αναλογίας μεταξύ ανοδικών-πτωτικών μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v