Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ”βήμα σημειωτόν” η Σοφοκλέους

Κίνηση μέχρι στιγμής μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και σε στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη, καθώς οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, ενώ σαφώς επιφυλακτική εικόνα παρουσιάζουν μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Αν συνεχιστούν οι υπάρχουσες διαθέσεις, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε επιτόπια κίνηση με αρνητικό πρόσημο όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση, έχοντας σαν κυριότερο χαρακτηριστικό την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Είκοσι λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινείται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και σε ένα εύρος που μόλις και με τα βίας ξεπερνά τις 9 μονάδες (χαμηλό ημέρας 5.019,06 μονάδες, υψηλό 5.028,54 μονάδες), ενώ αρκετές δεκάδες τίτλων μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγή.

Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότεροι τίτλοι του FTSE 20 κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να εμφανίζει σχετικά αξιοσημείωτα κέρδη, ενώ Ελληνικά Πετρέλαια και MPB αξιοσημείωτες απώλειες.

Από εκεί και πέρα με απλά θετικό πρόσημο ο ΟΠΑΠ, αρνητική μεταβολή για ΟΤΕ, Intralot, Τιτάν, Ελληνική Τεχνοδομική, Εμπορική, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη μέχρι στιγμής αμετάβλητες.

Ο τζίρος στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 8,8 εκατ. ευρώ αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, κυρίως σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Καθημερινή, ενώ σαφώς επιφυλακτική είναι και η εικόνα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Εκεί ξεχωρίζουν Κρέκα, Τεχνική Ολυμπιακή (από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου), ΔΟΛ, ενώ απλά αξιοσημείωτα κέρδη σημειώνουν Τεγόπουλος, Alco, ΕΤΕΜ, Χαλκόρ, Axon, Lavipharm, Υγεία, Betanet, Μοχλός, Μαΐλλης, Spider, Ζήνων, Γρηγόρης, Εβροφάρμα και Ridenco.

Είναι σαφές ότι τουλάχιστον μέχρι στιγμής λείπει η διάθεση για καταγραφή ακραίων διακυμάνσεων στην μικρή κεφαλαιοποίηση, αλλά και οι βοήθειες από τους δεικτοβαρείς τίτλους, προκειμένου ο Γενικός Δείκτης να ”γυρίσει” σε θετικό πρόσημο και να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Σε μια τέτοια περίπτωση και αν διατηρηθεί το υπάρχον κλίμα παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη τουλάχιστον υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v