Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για το ”8” στα ”8” οδεύει η Σοφοκλέους

Διολισθαίνουν από τα αρχικά υψηλά τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και σε αυτή την κίνηση φαίνεται να ακολουθεί και η Σοφοκλέους. Μικτή η εικόνα στους τίτλους του FTSE-20, όπου κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων καταγράφουν Πειραιώς και Αγροτική. Καμιά ουσιαστική διαφοροποίηση του σκηνικού σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, με την αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 2 προς 1.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Περιορίζουν σχετικά τα αρχικά τους κέρδη τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ταυτόχρονα η Σοφοκλέους έχει διολισθήσει περίπου 12 μονάδες από τα υψηλά ημέρας, λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης.

Παρά ταύτα, η γενικότερη εικόνα του ταμπλό παραμένει ικανοποιητική, με την αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται περίπου στο 2 προς 1.

Όσον αφορά στους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, με απώλειες που όμως δεν ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα, μέχρι στιγμής κινούνται Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Cosmote και Τιτάνας.

Από την άλλη πλευρά, κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων καταγράφουν Αγροτική και Πειραιώς, αξιοσημείωτα κέρδη για Ελληνική Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ενώ οι υπόλοιποι τίτλοι του ”20άρη” κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Ανοδική η συνεδρίαση μέχρι στιγμής και στην αγορά Παραγώγων, όμως με εξαιρετικά ισχνές συναλλαγές και με τους εκεί εμπλεκόμενους απλώς να ακολουθούν την κίνηση της υποκείμενης.

Ο τζίρος λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης ακουμπά τα 250 εκατ., από τα οποία τα 23,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, σε μια συνεδρίαση που ο Γενικός Δείκτης από την αρχή κινείται με θετικό πρόσημο.

Καμία διαφοροποίηση όσον αφορά σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου και πάλι οι εναλλασσόμενοι ημερήσιοι πρωταγωνιστές διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον και έτσι από το τραπεζικό ταμπλό ξεχωρίζουν ο κοινός και προνομιούχος τίτλος της Τράπεζας Εγνατίας, όπως και η μετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος, έστω και αν έχει υποχωρήσει αρκετά χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, ενώ μέχρι στιγμής από πλευράς ποσοστιαίων κερδών ξεχωρίζουν επίσης οι Βαρβαρέσος, Rainbow, Κούμπας, Μπήτρος, Spider, Νεοχημική, Βάρδας, ΕΛΤΡΑΚ, Yalco, Ναυτεμπορική, Alsinco, Δούρος, Τζιρακιάν, Κεπενού και αρκετές ακόμα μετοχές.

Τεχνικά και όσον αφορά στον Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμό του υψηλότερα των 2.672 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v