Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα κεφάλαια που συγκέντρωσε η MIG από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το ”ναυάγιο” της πώλησης της HOL στην Comstar, οι εξελίξεις στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Τα κεφάλαια που συγκέντρωσε η MIG από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το ”ναυάγιο” της πώλησης της HOL στην Comstar, οι εξελίξεις στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Marfin: Περισσότερα από 6,5 δισ. ευρώ συγκέντρωσε σύμφωνα με πληροφορίες η Marfin Investment Group για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ αρχικά ζητούσε 5,19 δισ. ευρώ. Τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα.

Μύλοι Λούλη: ”Κλείδωσε” η πώληση του 60% των μετοχών των θυγατρικών στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία, καθώς και το 5% της μητρικής Μύλοι Λούλη Α.Ε. στην αυστριακή εταιρία L.L.I. Euromills Gmbh, με την υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού πώλησης στις 6/7. Όπως ανακοινώθηκε, το τίμημα καθορίστηκε στα 50 εκατ. ευρώ για το 60% των θυγατρικών στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία και 3,3 εκατ. ευρώ για το 5% της μητρικής εταιρίας, το σύνολο των οποίων θα καταβληθεί άμεσα.

HOL: Στα ”λόγια” έμεινε τελικά η πώληση του 51% της HOL στη ρωσική Comstar, γράφει η ”Ελευθεροτυπία”. Όπως αναφέρει, αργά την Παρασκευή η Intracom Συμμετοχών, ιδιοκτήτρια της HOL, επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε πρόβλημα στην υλοποίηση της συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον περασμένο Δεκέμβριο με την Comstar του ομίλου Sistema.

Τράπεζες: Η Alpha Bank δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, όπως δηλώνουν στελέχη της τράπεζας, καθώς στην αγορά μετά τις αυξήσεις που ανακοίνωσαν η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια, γράφει η ”Ημερησία”. Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, και η Εθνική Τράπεζα διαψεύδει τις φήμες που τη φέρουν να μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

ΟΠΑΠ: Σήμερα αναμένεται να συγκληθεί εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ προκειμένου να συνεδριάσει για το θέμα που αφορά στην αναβάθμιση των τεχνολογικών συστημάτων του Οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άκαρπος.

Σελόντα: Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ του ομίλου Σελόντα και της τουρκικής Fjord Marin Turkey, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Η Σελόντα θα αποκτήσει ποσοστό 46% της τουρκικής εταιρίας, ενώ το 54% ανήκει στην νορβηγική Fjord Marin.

ΔΕΗ: Την απόσχιση του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος 122,4 MW, και την εισφορά τους στην 100% θυγατρική ”ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.” καλείται να εγκρίνει η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ στις 26 Ιουλίου.

ΟΔΔΗΧ: Σε νέο δανεισμό ύψους 1,6 δισ. ευρώ προχωρά αύριο το υπουργείο Οικονομίας, αυξάνοντας τα κεφάλαια που έχει δανειστεί από τις αρχές του έτους στα 29 δισ. ευρώ περίπου, έναντι στόχου για δανεισμό ύψους 35 δισ. ευρώ στο σύνολο της φετινής χρονιάς.

Χρηματιστηριακές: Χρηματιστηριακές εταιρίες ”δύο ταχυτήτων” θα δημιουργηθούν μετά την υιοθέτηση της MiFID που επιβάλλει ουσιαστικά την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων των ΑΧΕ στα 6 εκατ. ευρώ, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να διοργανώνουν αναδοχές, γράφει η ”Ημερησία”. Παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς θεωρούν ότι με την Οδηγία πλήττονται κυρίως οι μεσαίου μεγέθους χρηματιστηριακές, οι οποίες ενδιαφέρονται και για τις αναδοχές, ενώ αφήνει ουσιαστικά αδιάφορες τις μικρές που παραμένουν επικεντρωμένες στη χρηματιστηριακή λιανική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v