Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βατήρας” το πεντοχίλιαρο!

Συνεδρίαση διευρυμένου ενδιαφέροντος, με τα blue chips να οδηγούν τον δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα και την κινητικότητα να συνεχίζεται σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Με τουλάχιστον αξιοσημείωτα κέρδη Αγροτική, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, ΟΤΕ, σε ένα τραπεζικό ταμπλό όπου ξεχωρίζει ο τίτλος της Τράπεζας Ελλάδος, ενώ εντυπωσιακή κίνηση καταγράφεται και από τον ΟΛΘ, που κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώθηκαν τα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης, με τον Γ.Δ. να βρίσκεται στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 5.044,4 μονάδες, με κέρδη 0,86%, εν μέσω ικανοποιητικών συναλλαγών που ξεπερνάνε τα 62 εκατ. ευρώ και βέβαια με την ”ευγενή χορηγία” των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που κινούνται και αυτά με αξιοσημείωτα κέρδη.

Μέχρι στιγμή η συνεδρίαση δείχνει διευρυμένου ενδιαφέροντος, με τα blue chips να ωθούν τον δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα και αρκετές μετοχές μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν τουλάχιστον αξιοσημείωτα κέρδη.

Έτσι, με κέρδη μεγαλύτερα των τριών ποσοστιαίων μονάδων από τις μετοχές του 20άρη κινείται η Αγροτική Τράπεζα, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη σημειώνουν Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Motor Oil και ΟΤΕ.

Επίσης είναι ενδεικτικό ότι από το τραπεζικό ταμπλό από όπου και όπως αναμενόταν ξεχωρίζει μακράν ο τίτλος της Τράπεζας της Ελλάδος, με κέρδη που προσεγγίζουν το 7%, ενώ μόνο η μετοχή της Γενικής Τράπεζας σημειώνει οριακές απώλειες.

Από εκεί και χαμηλότερα συνεχίζεται η κινητικότητα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς και το ενδιαφέρον στον εκδοτικό κλάδο, όπου τα περισσότερα κέρδη μέχρι στιγμής σημειώνονται σε Ναυτεμπορική, ΔΟΛ και Τεγόπουλο.

Στα μέχρι στιγμής εντυπωσιακά της ημέρας και τα τουλάχιστον αξιοσημείωτα κέρδη για τον ΟΛΘ, που συνδυάζονται με νέο ιστορικό υψηλό, προς νέο ιστορικό υψηλό κινείται και η ΕΥΑΘ, ενώ τουλάχιστον ικανοποιητικά μέχρι στιγμής κέρδη καταγράφουν ΚΟΥΜΠΑΣ, Alco, ΕΤΕΜ, Μπήτρος, ΑΕΓΕΚ, Spider, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, Βαρβαρέσος, Επίλεκτος, Μαξίμ, Yalco και η Rainbow.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι -ει δυνατόν- το κλείσιμο του Γ.Δ. έστω και οριακά υψηλότερα των 5.050 μονάδων, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει ”τεχνικά εχέγγυα” και ισχυρές προοπτικές για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v