Με έξι στα έξι πάνω από τις 4.950 η Σοφοκλέους

Χωρίς βοήθειες από τις διεθνείς αγορές, η Σοφοκλέους κατάφερε το έκτο συνεχόμενο ανοδικό κλείσιμο, με το Γενικό Δείκτη να αναρριχάται υψηλότερα των 4.950 μονάδων. Εκτίναξη του τζίρου πάνω από τα 600 εκατ. ευρώ και λόγω των συναλλαγών στην MPB ενώ συνεχίστηκε το rotation στους τίτλους μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση που έφερε τον Δείκτη ψηλότερα από τις 4950 μονάδες, χωρίς να διαφέρει ουσιαστικά από τις αμέσως προηγούμενες.

Ήταν μία συνεδρίαση που διεξήχθη χωρίς τις ”βοήθειες” των μεγάλων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων (τουλάχιστον μέχρι τις 16.30), με αξιοπρόσεκτες ενδοσυνεδριακές διορθώσεις – εξαερώσεις που εκτόξευσαν τις συναλλαγές υψηλότερα των 600 εκατ. ευρώ, έστω και αν περισσότερο από το 1/6 της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών αφορούσε συναλλαγές της MPB.

Καμία διαφοροποίηση στην εικόνα της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης, όπου συνέχισαν να εναλλάσσονται οι ημερήσιοι πρωταγωνιστές, ενώ κάποιοι άλλοι προηγούμενων ημερών έδωσαν ευκαιρία κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE που έκλεισε οριακά ψηλότερα από την σημαντική ζώνη αντίστασης που οριοθετείται μεταξύ 2627 και 2630 μονάδων, αν αυτό το επίπεδο επιβεβαιωθεί σαν στήριξη στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, τεχνικά, ανοίγει ο δρόμος για κίνηση προς τις 2672 μονάδες. Σε άλλη περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τις 2617, 2605 και 2580 μονάδες προκειμένου να κλείσει το πρόσφατο gap.

Οι ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις αύξησαν τις συναλλαγές και στην Αγορά Παραγώγων, όμως όσοι δραστηριοποιούνται στην εν λόγω Αγορά δεν έδειξαν διάθεση πρωτοβουλιών και ουσιαστικά ακολούθησαν την κίνηση της υποκείμενης διατηρώντας τις υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τους τίτλους του 20αρη, με κέρδη μεγαλύτερα του 3% η Ελ. Τεχνοδομική, του 2% η Eurobank, αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Coca-Cola, MPB, θετικό πρόσημο για Alpha Bank, Motor oil, Εθνική, Κύπρου, ΔΕΗ και αμετάβλητη η μετοχή των Ελ. Πετρελαίων.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για το Ταχ. Ταμιευτήριο και αρνητική μεταβολή που όμως δεν ξεπέρασε το 1% για τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Δεν εντυπωσιάζει η αναλογία ανοδικών (155) – πτωτικών (122) μετοχών, καθώς το ”rotation” συνεχίζεται επί καθημερινής βάσεως, όμως και σήμερα 12 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 7 έως 18,83%.

Μεταξύ των ημερήσιων πρωταγωνιστών, οι τίτλοι των Νεώριο Σύρου, Καράτζη, Πετρόπουλος (έγιναν και σημαντικά ”πακέτα” στα 7 ευρώ), Άλφα Γκρίσιν, Επίλεκτος, Μαξίμ, Ελ. Υφαντουργία, Λύκος, ΕΒΖ, Κορδέλλου, Ντρουκφάρμπεν, Καθημερινή, Τηλέτυπος, Δρομέας, ΔΟΛ, Imako (επέστρεψε στο ταμπλό μετά από reverse split), Vivere, Q&R, Centric, Multirama, Rilken, Alter, Revoil, Nexans, Medicon.

Πάντως οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις και σε περίπτωση περαιτέρω προσέγγισης του ψυχολογικού ορίου των 5000 μονάδων, δεν αποκλείεται να αυξήσουν τις ”αψιμαχίες” μεταξύ αγοραστών και πωλητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v