Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Επίκειται αύξηση κεφαλαίων

Θέμα ωρών, εκτός απροόπτου, είναι σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από την Τράπεζα Πειραιώς, μιας αύξησης που υπολογίζεται ότι θα κινηθεί μεταξύ 1,2 - 1.4 δισ. ευρώ. Εξ αυτού πιέζεται η μετοχή

Πειραιώς: Επίκειται αύξηση κεφαλαίων
Θέμα ημερών, ενδεχομένως και ωρών, είναι σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από την Τράπεζα Πειραιώς, μιας αύξησης που υπολογίζεται ότι θα κινηθεί μεταξύ 1,2 - 1,4 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ήδη το επιτελείο της τράπεζας επεξεργάζεται τα στοιχεία της αύξησης, εν όψει των ανακοινώσεων που μπορεί να γίνουν και μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Ήδη σήμερα η μετοχή της Πειραιώς πιεζόταν από το πρωί, με αυξημένες συναλλαγές, ενώ την ίδια ώρα ο υπόλοιπος τραπεζικός κλάδος είχε ανοδική κίνηση. Κατάσταση που συνεχίζεται και αυτή την ώρα με τη μετοχή της Πειραιώς να είναι η μόνη από τις μεγάλες τραπεζικές που πιέζεται.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3/5/2007 η έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε ότι:

”Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο δύναται να αποφασίζει με πλειοψηφία των 2/3 των μελών του, εφάπαξ ή σταδιακά, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατ’ ανώτατο όριο μέχρι ποσού 1.288.830.297,87 ευρώ (το οποίο αντιστοιχεί στο καταβεβλημένο σήμερα μετοχικό κεφάλαιο) με την έκδοση μέχρι 270.195.031 μετοχών με ονομαστική αξία καθεμίας 4,77 ευρώ και τιμή διάθεσης που θα ορίζει η σχετική απόφαση του Δ.Σ., παρέχοντας πάντα στους παλαιούς μετόχους δικαίωμα προτίμησης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v