Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα στις ευρωαγορές η Σοφοκλέους

Κόντρα στις ευρωπαϊκές αγορές κινείται η ελληνική, καθώς ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. διαμορφώνεται κατά 0,34% υψηλότερα, έναντι απωλειών 0,5% για τον DAX στη Φρανκφούρτη. Μοιρασμένη εμφανίζεται η εικόνα για ένα μεγάλο μέρος της αγοράς, με αρκετές μετοχές εταιριών από τον μεσαίο - χαμηλότερο χώρο να έχουν διαμορφωθεί σε σχετικά υψηλές τιμές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κόντρα στις ευρωπαϊκές αγορές κινείται η ελληνική, καθώς ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. διαμορφώνεται κατά 0,34% υψηλότερα, έναντι απωλειών 0,5% για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

Ούτως ή άλλως η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς δεν φαίνεται να δημιουργεί ιδιαίτερη επιφύλαξη στους ”παίκτες”, καθώς ακόμη και στο ”γύρισμα” ελάχιστη τιμή καταγράφηκε πάνω από τις 4.900 μονάδες.

Έτσι, μέχρι στιγμής διαμορφώνεται ένα εύρος διακύμανσης από τις 4.905 μέχρι τις 4.945 μονάδες.

Σταδιακά μετά τις 12:00 απορροφήθηκε εν μέρει η υπερβάλλουσα προσφορά στη μετοχή της Κύπρου, με την τιμή να διαμορφώνεται από τα χαμηλά των 12,10 προς τη μέση τιμή των 12,30 ευρώ.

Κατά 1,2% χαμηλότερα συντηρούνταν στα 26,70 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς.

Η μικρή πίεση που ασκήθηκε στον ”20άρη” απορροφήθηκε από την υπεραντίδραση της Eurobank (προς τα 25,20 ευρώ), τη σταθεροποίηση της Εθνικής στα 43,7 ευρώ και την αντίδραση του ΟΤΕ σταδιακά προς τα 22,5 ευρώ, δηλαδή μέχρι και 1,3% υψηλότερα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξομαλυνθεί η βραχυπρόθεσμη τάση για τον FTSE 20, καθώς παραμένει σε διακύμανση μεταξύ των 2.615 - 2.622 μονάδων.

Μοιρασμένη εμφανίζεται η εικόνα για ένα μεγάλο μέρος της αγοράς, με αρκετές μετοχές εταιριών από τον μεσαίο-χαμηλότερο χώρο να έχουν διαμορφωθεί σε σχετικά υψηλές τιμές.

Δεδομένης της εικόνας που διαμορφώνεται μέχρι τώρα στην αγορά, εκτιμάται πως ένα μεγάλο μέρος των αποδόσεων αυτών μπορεί να συντηρηθεί στη συνέχεια της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v