Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπεσαν οι 4.900 με τα ”βαριά” να πρωταγωνιστούν

Χρειάστηκε 12 συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης, προκειμένου να ”ξαναδεί” κλείσιμο υψηλότερα των 4900 μονάδων. Τα περισσότερα φώτα στη μετοχή της Εθνικής, αξιοσημείωτα κέρδη για ΔΕΗ, Ελ. Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ, Αγροτική, ΤΤ, Eurobank, ΜPB.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Χρειάστηκε 12 συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης, προκειμένου να ”ξαναδεί” κλείσιμο υψηλότερα των 4900 μονάδων (αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση στις 15/6 με κλείσιμο στις 4900,51 μονάδες), καθώς σήμερα δεν υπήρξαν αρνητικές εκπλήξεις από τις δημοπρασίες.

Ήταν μία συνεδρίαση γενικευμένου ενδιαφέροντος που διεξήχθη εν μέσω ελαφρώς θετικού διεθνούς κλίματος (η σημερινή αργία στην Wall Street επέβαλε σχετική επιφύλαξη στα μεγάλα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια), με σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και εναλλασσόμενους πρωταγωνιστές στην μέση και χαμηλότερα.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου θεωρούν ότι η Σοφοκλέους έχει μπροστά της μία καλή ευκαιρία υπέρβασης των 5000 μονάδων (που αποτελούν καθαρά ψυχολογικό όριο) και το αναμενόμενο ”short covering” να ενδυναμώσει την ανοδική τάση.

Τεχνικά και όσον αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης κρίνεται θετικό το κλείσιμο υψηλότερα των 2607 μονάδων και θα είναι ακόμα θετικότερο το κλείσιμο υψηλότερα των 2617 μονάδων με την αμέσως επόμενη αντίσταση να οριοθετείται στις 2627-30 μονάδες.

Αδυναμία κλεισίματος υψηλότερα των 2630 μονάδων θα επαναφέρει στην σχετική επιφυλακτικότητα και πιθανό πισωγύρισμα μέχρι το gap που οριοθετείται μεταξύ 2600 και 2580 μονάδων.

Ανοδική συνεδρίαση ισχνών συναλλαγών στην Αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκόμενους σαφώς επιφυλακτικότερους να ακολουθούν σε απόσταση την υποκείμενη αυξάνοντας σχετικά τις υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE τα περισσότερα φώτα πάνω στον τίτλο της Εθνικής (+2,45%), ενώ με αξιοσημείωτα κέρδη έκλεισαν ΔΕΗ, Ελ. Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ, Αγροτική, Ταχ. Ταμιευτήριο, Cosmote, Eurobank, MPB.

Αντίθετα με αξιοσημείωτες απώλειες οι Κύπρου και ΟΤΕ, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούμενοι Δεικτοβαρείς τίτλοι τερμάτισαν την συνεδρίαση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος χωρίς σημαντικές διαφορές.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 4924,58 μονάδες και έκλεισε στις 4922,21 με κέρδη 0,85%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 493 εκατ. από τα οποία τα 98,1 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Εκ νέου ικανοποιητική η τελική εικόνα με 173 ανοδικές μετοχές έναντι 92 πτωτικών και 11 τίτλους με κέρδη από 7 έως 13,42%.

Πολλοί και για όλα τα γούστα οι ημερήσιοι πρωταγωνιστές. Έτσι από το Τραπεζικό ταμπλό ξεχώρισε ο τίτλος της Τρ. Ελλάδος, από την υψηλή κεφαλαιοποίηση η Ιντρακόμ και από εκεί και χαμηλότερα οι Δομική Κρήτης, Ελγέκα, Κτήμα Λαζαρίδη, Βιοκαρπέτ, Άλφα Γκρίσιν, Γενική Εμπορίου, Μαθιός, Κρέκα, Ιντρακάτ, Μαϊλλης, Πήγασος, Κρι Κρι, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Byte, Dionic, Unibrain, Shelman, Audio Visual κ.λ.π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v