Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό πολιορκία παραμένουν οι 4.900 μονάδες

Αρνητική έκπληξη από τις δημοπρασίες που άφησαν σε εκκρεμότητα την ”άλωση” των 4900 μονάδων καθώς δεικτοβαρείς τίτλοι όπως οι Εθνική, ΔΕΗ και Ελ. Τεχνδομική έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας. Ικανοποιητική ωστόσο η τελική εικόνα με 189 ανοδικές μετοχές έναντι 85 πτωτικών και 11 τίτλοι με κέρδη από 8-13,58%.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αρνητική έκπληξη από τις δημοπρασίες που άφησαν σε εκκρεμότητα την πολιορκία των 4900 μονάδων.

Οι δημοπρασίες ακύρωσαν σχεδόν εξ ολοκλήρου την προσπάθεια μία ολόκληρης συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη στις 16.30 να βρίσκεται οριακά ψηλότερα των 4900 μονάδων και συγκεκριμένα στις 4900,45 και μετά την διαδικασία των δημοπρασιών να κλείνει πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας.

Για να συμβεί αυτό απλά κάποιοι Δεικτοβαρείς τίτλοι μέσω των δημοπρασιών έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας όπως οι Εθνική, ΔΕΗ και Ελ. Τεχνδομική και όλα αυτά σε μία συνεδρίαση που διεξήχθη μέσα σε θετικό διεθνές κλίμα, έστω και αν υπάρχει σχετική επιφύλαξη λόγω της αυριανής αργίας στην Wall Street (ημέρα Ανεξαρτησίας).

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε καθόλου τις ”κυλιόμενες συγκινήσεις” σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση που συνεχίζουν να βρίθουν φημών και προσδοκιών.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE που ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να πλησιάζει το τεχνικά ζητούμενο (δηλαδή το κλείσιμο υψηλότερα των 2617 μονάδων), οι δημοπρασίες τον έστειλαν χαμηλότερα και από τις 2600 μονάδες και έτσι παραμένουν οι αντιστάσεις στις 2607, 2617, 2627 και 2635 μονάδες, ενώ οι πρώτες στηρίξεις οριοθετούνται στις 2573 και 2560 μονάδες.

Βεβαίως όλα τα τεχνικά δεδομένα είναι για τους ”λάτρεις” της ανάλυσης και για όσους ασχολούνται με το Χ.Π.Α., καθώς εδώ και πολλές συνεδριάσεις έχει γίνει αντιληπτό ότι το ενδιαφέρον έχει μεταφερθεί σημαντικά χαμηλότερα.

Ανοδική συνεδρίαση σχετικά ”τσιμπημένων” συναλλαγών στην Αγορά Παραγώγων, με τα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα από την αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη μειώνοντας τις υποτιμήσεις.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 4905,64 μονάδες και έκλεισε ”άδοξα” στις 4880,52 με κέρδη 0,42%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 503 εκατ. από τα οποία τα 117,7 αφορούσαν ”πακέτα”.

Από τις μετοχές του FTSE, με κέρδη μεγαλύτερα του 2% η Intralot, αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο, MPB, Motor oil, θετική μεταβολή για Ελ. Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάνα, Αγροτική, Coca-Cola, Eurobank, Alpha Bank και αμετάβλητοι οι Εθνική, Πειραιώς και Κύπρου.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για ΔΕΗ και Cosmote και αρνητικό κλείσιμο για Εμπορική, Ταχ. Ταμιευτήριο και Ελ. Τεχνοδομική.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 189 ανοδικές μετοχές έναντι 85 πτωτικών και 11 τίτλοι με κέρδη από 8-13,58%.

Μπουτάρης, Διεκάτ, ΕΛΒΕ, ΓΕΚ, Τρ. Αττικής, Σφακιανάκης, Ευρωσύμβουλοι, Κανάκης, Ασπίς Πρόνοια, ΑΕΓΕΚ, Μπήτρος, ΕΒΖ, Παϊρης, Κρι Κρι, Alter, Altec μερικοί από τους ημερήσιους διακριθέντες που θα συνεχίσουν το ”rotation”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v