Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυνατότερη στο finish η Σοφοκλέους

Μια συνεδρίαση που εξελίχθηκε εν μέσω μάλλον αρνητικού διεθνούς κλίματος (όσον αφορά την εικόνα των μεγάλων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μέχρι το ξεκίνημα της Wall Street) και έμοιαζε πολύ με κούρσα τακτικής και τις ανοδικές μετοχές να υπερισχύουν ακριβώς στο φίνις με βραχεία κεφαλή.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Το ¼ των συναλλαγών στον ΟΤΕ, σε μία συνεδρίαση που εξελίχθηκε εν μέσω μάλλον αρνητικού διεθνούς κλίματος (όσον αφορά την εικόνα των μεγάλων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μέχρι το ξεκίνημα της Wall Street) και έμοιαζε πολύ με κούρσα τακτικής και τις ανοδικές μετοχές να υπερισχύουν ακριβώς στο φίνις με βραχεία κεφαλή.

Είναι γεγονός ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, ελάχιστα πριν τις 16.30 βρέθηκε οριακά θετικός και με τις δημοπρασίες (μετά το θετικό άνοιγμα της Wall Street) έκλεισε στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4859,96 μονάδες με κέρδη 0,33%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 460 εκατ. από τα οποία τα 50 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Πολλά θα παιχτούν από το βραδινό κλείσιμο της Wall που δείχνει να ξεκινά με συγκρατημένη αισιοδοξία το δεύτερο χρηματιστηριακό εξάμηνο (τουλάχιστον όσον αφορά τους Δεικτοβαρείς τίτλους), όμως στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις αναμένεται να διατηρηθεί το rotation στους ημερήσιους πρωταγωνιστές.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE που έκλεισε υψηλότερα πό την αντίσταση των 2580 μονάδων και πρέπει να την επιβεβαιώσει σαν στήριξη με ”φίλτρο” τουλάχιστον μίας ημέρας, οι επόμενες αντιστάσεις οριοθετούνται στις 2595, 2610, 2617 και 2627 μονάδες.

Κλείσιμο υψηλότερα των 2617 μονάδων ίσως απαιτεί κινήσεις ”stop loss” από τους έχοντες ”short” θέσεις. Οι στηρίξεις στις 2573, 2560 και 2548 μονάδες.

Συνεδρίαση μικρών κερδών και ισχνών συναλλαγών στην Αγορά Παραγώγων, με τους εμπλεκόμενους απλά να ακολουθούν την υποκείμενη διατηρώντας τις σχετικές υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE με κέρδη μεγαλύτερα του 3% η MPB, του 2% η Intralot, αξιοσημείωτα κέρδη για Cosmote, Alpha Bank, Κύπρου, Ταχ. Ταμιευτήριο, θετική μεταβολή για Ελ. Πετρέλαια, Τιτάνα, Πειραιώς, Motor oil και αμετάβλητοι οι Ελ. Τεχνοδομική, Εθνική και Eurobank.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για ΟΤΕ, Αγροτική, Εμπορική, Coca-Cola και αρνητικό πρόσημο για ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Λαμβανομένης της ενδοσυνεδριακής εικόνας ασφαλώς και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 134 ανοδικές μετοχές έναντι 132 πτωτικών και 12 τίτλοι μς κέρδη από 6% έως 19,45%.

Στους ημερήσιους πρωταγωνιστές που συνεχίζουν να εναλλάσσονται μεταξύ άλλων ξεχώρισαν οι Κούμπας, Επίλεκτος, Καράτζη, Αστήρ, Πετρόπουλος, Τρ. Αττικής, Αλουμύλ, Βιοκαρπέτ, Κρι-Κρι, ΕΛΒΕ, Fintexport, Fieratex, Yalco, Alter, Jumbo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v