Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραδίδει τα κέρδη η Σοφοκλέους

Διολισθαίνουν χαμηλότερα και σε μικρό πρόσημο τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και εξανεμίζονται τα αρχικά κέρδη και στη Σοφοκλέους, που κινείται οριακά πλέον υψηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 4.800 μονάδων. Ελάχιστες οι βοήθειες από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους καθώς μέχρι στιγμής αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφουν μόνο Cosmote, T.T. και MPB.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Απώλεσαν τα αρχικά τους κέρδη και γύρισαν σε αρνητικό πρόσημο τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και βέβαια η Σοφοκλέους δεν δείχνει να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να ακολουθήσει.

Έτσι, με τη συμπλήρωση τεσσάρων ωρών συνεδρίασης, ο Γ.Δ. βρίσκεται κοντά στα χαμηλά ημέρας και οριακά υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 4.800 μονάδων.

Είναι ενδεικτικό πως από τις μετοχές του FTSE μόνο 3 καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη και συγκεκριμένα Cosmote, T.T., MPB, ενώ με απλώς με θετικό πρόσημο κινούνται Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάνας, Εμπορική, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς.

Αντίθετα, από τις υπόλοιπες μετοχές του ”20άρη” που κινούνται στο ”κόκκινο” αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν η Motor Oil και η Tρ. Κύπρου.

Ο Γ.Δ. παρά το γεγονός ότι ενδοσυνεδριακά έφτασε μέχρι τις 4.838,08 μονάδες, εδώ και αρκετή ώρα έχει αναλωθεί σε κίνηση λίγο υψηλότερη των 4.800 μονάδων, προσπαθώντας να κρατηθεί πάνω από αυτό το όριο.

Ελαφρώς ανοδική συνεδρίαση ισχνών συναλλαγών και στην αγορά παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκομένους απλώς να ακολουθούν την υποκείμενη, διατηρώντας τις μικρές υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Στο 1 προς 1,5 μέχρι στιγμής η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, ενώ περίπου μια 10άδα τίτλοι καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 5%. Μεταξύ αυτών διακρίνονται οι εταιρίες Μαξίμ, Κρι-Κρι, ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ, Βαράγκης, Καράτζη και Φιερατέξ.

Ο τζίρος στα πρώτα 240 λεπτά ξεπερνά τα 335 εκατ., από τα οποία όμως πρέπει να αφαιρεθούν τα 115, τα οποία αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Μίνιμουμ τεχνικά ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι το κλείσιμο του Δείκτη τουλάχιστον πάνω από το ψυχολογικό όριο των 4.800 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v