Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτοπορούν στις απώλειες οι τράπεζες

Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη ο οποίος απ΄ ότι φαίνεται δεν μπορεί να βρει στήριξη πουθενά, καθώς δεν έχει βοήθειες από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους. Νέο ιστορικό υψηλό για τον ΟΛΘ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη ο οποίος απ΄ ότι φαίνεται δεν μπορεί να βρει στήριξη πουθενά καθώς δεν έχει βοήθειες από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,68%, όταν την ίδια ώρα ο FTSE υποχώρησε κατά 1% και ο Τραπεζικός δείκτης κατά 1,35%.

Όσο και να προσπάθησαν μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση (με αποτέλεσμα ενδοσυνεδριακά οι ανοδικές μετοχές να πάρουν μέχρι και κεφάλι), βγήκαν στις 15.30 οι παραγγελίες των διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάιο (υποχώρησαν κατά 2,8% ενώ οι αναλυτές ανέμεναν υποχώρηση κατά 0,8%) και αυτό έστειλε τον Γενικό Δείκτη σε νέα χαμηλά για να κλείσει τελικά κοντά σε αυτά.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE η εικόνα επιβαρύνεται συνεχώς καθώς χάθηκαν με σχετική ευκολία οι στηρίξεις στις 2550 και 2540 μονάδες οι οποίες μετατράπηκαν σε αντιστάσεις με τις επόμενες στηρίξεις να οριοθετούνται στις 2528, 2520 και 2516 μονάδες.

Κλείσιμο χαμηλότερα των 2516 μονάδων ίσως απαιτεί κινήσεις ”stop loss”, καθώς θα βάλει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις στην ζώνη 2597-87 μονάδες. Επόμενες αντιστάσεις στις 2563 και 2573-80 μονάδες.

Με καθυστέρηση και συγκεκριμένα στις 14.30 ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Αγορά Παραγώγων (λόγω τεχνικού προβλήματος), όμως οι περιορισμένες συναλλαγές δεν αμπόδισαν τους εμπλεκόμενους να ακολουθήσουν την υποκείμενη διατηρώντας τις μικρές υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τους τίτλους του FTSE με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο η ΔΕΗ, θετικό πρόσημο για ΟΠΑΠ (το πάλεψε αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις), Εμπορική, Intralot, Coca-Cola και αμετάβλητη η Αγροτική.

Αντίθετα με απώλειες μεγαλύτερες του 2% οι Κύπρου, Ελ. Τεχνοδομική, Eurobank, αξιοσημείωτες απώλειες για Εθνική, Πειραιώς, Ταιτάνα, MPB και αρνητική μεταβολή για όλους τους υπόλοιπους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 4751,06 μονάδες και έκλεισε στις 4756,97 με απώλειες 0,68%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 311 εκατ. από τα οποία τα 25,5 αφορούσαν ”πακέτα”.

Δεν δείχνει πανικό η τελική εικόνα με 106 ανοδικές μετοχές έναντι 160 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 5% έως 10,36%.

Στους επιμέρους πρωταγωνιστές ξεχώρισαν οι Centric, MIG, Interfish, Rilken, Πετρόπουλος, ΕΛΒΕ, Μουζάκης, Μεσοχωρίτη, Αλουμύλ, Μπενρουμπή, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Γενική Εμπορίου και ΟΛΘ (νέο ιστορικό υψηλό).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v