Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίβαρο στις πιέσεις από ΟΠΑΠ - ΟΤΕ

Ακολουθεί την ”νότια κίνηση” των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων η Σοφοκλέους, με σχετικά μικρότερες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, λόγω ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εμπορικής, Coca Cola και Αγροτικής. Σαφώς καλύτερη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, έστω και αν στους μέχρι τώρα ημερήσιους πρωταγωνιστές δεν καταγράφονται ακραίες διακυμάνσεις. Κλειστή η αγορά Παραγώγων, με τεχνικά προβλήματα και η χρηματιστηριακή αγορά.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Πτωτικό ξεκίνημα στη ”νότια” κίνηση που μέχρι στιγμής καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τη Σοφοκλέους να εμφανίζει σχετικά μικρότερες απώλειες, τουλάχιστον όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη.

Για να συμβεί αυτό το τελευταίο, από τις μετοχές του FTSE 20 κινούνται με θετικό πρόσημο, αλλά με κέρδη μικρότερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας οι Coca Cola, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Αγροτική και Εμπορική, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι μέχρι στιγμής δίνουν κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, πλην των Βιοχάλκο, Εθνικής, Eurobank, Πειραιώς και Κύπρου που σημειώνουν αξιοσημείωτες απώλειες.

Επισημαίνεται ότι και σήμερα παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα τα οποία εμποδισαν τη διενέργεια συναλλαγών στο διάστημα 11:30-11:35.

Σχετικά καλύτερη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, δέκα λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, κάτι που επιβεβαιώνεται από το -0,21% του FTSEM 40 και το -0,04% του FTSES 80, έναντι του -0,64% του FTSE 20.

Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 1 προς 1,1, ενώ λίγοι προς το παρόν τίτλοι μικρής κεφαλαιοποίησης καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη όπως Μεσοχωρίτης, Multirama, Αλουμύλ, MLS, Interfish, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Αττικάτ και Elmec Sport.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης παραμένει ζητούμενο ο Γενικός Δείκτης να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 4.765 και σε ακρότητα των 4.750 μονάδων, ενώ συνεχίζεται το τεχνικό πρόβλημα στην αγορά Παραγώγων, που μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται οτι χωρίς το δικαίωμα μερίσματος διαπραγματεύονται από σήμερα οι μετοχές των ΔΕΗ (0,16 ευρώ), Ελληνικής Τεχνοδομικής (0,18 ευρώ), Βιοκαρπέτ (0,05 ευρώ) και Καθημερινής (0,30 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v