Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σχέδια της Αγροτικής Τράπεζας για τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων και τα σχέδιά της για περαιτέρω επέκταση στην ΝΑ Ευρώπη, οι εξελίξεις στο θέμα απόκτησης της Tellas, οι προβλέψεις της J&P Άβαξ για τα μεγέθη του 2007, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Τα σχέδια της Αγροτικής Τράπεζας για τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων και τα σχέδιά της για περαιτέρω επέκταση στην ΝΑ Ευρώπη, οι εξελίξεις στο θέμα απόκτησης της Tellas, οι προβλέψεις της J&P Άβαξ για τα μεγέθη του 2007, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Αγροτική Τράπεζα: ”Εμείς δεν έχουμε κανένα νέο για το θέμα της πώλησης ποσοστού από το Δημόσιο. Όταν γίνει θα είναι καλό για την τράπεζα, καθώς θα αυξηθεί η διασπορά και θα εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές”, δήλωσε χθες στο Reuters ο υποδιοικητής της ATE Bank, κ. Π. Βαράγκης, ενώ επεσήμανε ότι η Τράπεζα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ. Επίσης, ανέφερε ότι η τράπεζα σχεδιάζει τη διεύρυνση της παρουσίας της στην ΝΑ Ευρώπη και περαιτέρω επέκταση στη Ρουμανία με το άνοιγμα 40-70 νέων καταστημάτων έως το 2009.

Tellas: ”Ουδέν σχόλιον” ήταν η απάντηση στελεχών της Weather Investments του Ναγκίμπ Σαουίρις σε ερώτηση της Ημερησίας σχετικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε η Marfin Investment Group για την απόκτηση του 50% μείον μια μετοχή της ΔΕΗ στην Tellas. Χθες η MIG με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, σημείωνε ότι ”σε αυτή τη φάση έχει απλώς εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραλάβει και να μελετήσει το σχετικό φάκελο σε περίπτωση που πρόκειται να πωληθεί η Tellas μέσω διαδικασίας λήψεως προσφορών”.

J&P Άβαξ: ”Σε έτος θεαματικής ανάκαμψης για το υγιές σκέλος του ελληνικού κατασκευαστικού κλάδου εξελίσσεται το 2007”, σύμφωνα με την διοίκηση της J&P Άβαξ, που αναμένει για φέτος αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά 53% (552 εκατ. ευρώ έναντι 360 εκατ. ευρώ το 2006) και αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 31% (37 εκατ. ευρώ από 28,2 εκατ. ευρώ πέρυσι).

Εθνική Τράπεζα: Σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων της προχωρά από τις 2 Ιουλίου η Εθνική Τράπεζα, αυξάνοντας κατά 0,25% τα επιτόκια των καταθέσεων και τα κυμαινόμενα επιτόκια δανείων, που είναι συνδεδεμένα με το επιτόκιο της ΕΚΤ.

Εβροφάρμα: Την είσοδό της και στον χώρο της παραγωγής ενέργειας προετοιμάζει η γαλακτοβιομηχανία Εβροφάρμα, ενώ ταυτόχρονα, ενισχύει περαιτέρω τις προσπάθειες ανάπτυξης στο βασικό αντικείμενο δραστηριότητας, με πιθανό ”άνοιγμα” και σε νέες αγορές. Η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει από την ΡΑΕ δυο άδειες για την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Cosmote: Στη λίστα των 100 κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά η Cosmote, σύμφωνα με τη λίστα Information Technology 100 του περιοδικού Business Week που θα δημοσιευθεί στις 2 Ιουλίου.

Βερόπουλος: Στη διεύρυνση του δικτύου των καταστημάτων του εκτός των ορίων της ελληνικής αγοράς στοχεύει ο όμιλος Βερόπουλος, σχεδιάζοντας, σύμφωνα με την Καθημερινή, περαιτέρω επέκταση σε Σερβία και FYROM. Για την Σερβία, όπως αναφέρεται, σχεδιάζεται η δημιουργία άλλων δυο καταστημάτων.

ΕΧΑΕ: Από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007 οι μετοχές της ΕΧΑΕ θα είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με τη νέα ονομαστική αξία 1,25 ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

IBC: Ολοκληρώθηκε χθες η συμφωνία μεταξύ των ομίλων Λάτση και Αγγελόπουλου για το κτίριο γραφείων στο πρώην Χωριό τύπου στο Μαρούσι. Ειδικότερα, υπεγράφη χθες μεταξύ της Lamda Olympia Village, θυγατρικής της Lamda Development, της EFG Eurobank Ergasias Χρηματοδοτικές Μισθώσεις και της Blue Land Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία (συμφερόντων Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου) σύμβαση πώλησης και χρηματοδοτικής μίσθωσης του κτιρίου γραφείων Ilida Business Center στο Μαρούσι. Το συνολικό τίμημα της πώλησης ανήλθε στα 40,8 εκατ. ευρώ.

Μετρό: Την προεπιλογή των ομίλων που είναι υποψήφιοι ανάδοχοι για την επέκταση του Μετρό από Χαϊδάρι στον Πειραιά ανακοίνωσε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι έξι όμιλοι θα κληθούν να υποβάλουν οικονομικές προσφορές μέσα στο φθινόπωρο, προκειμένου να αναδειχθεί στις αρχές του 2008 ο ανάδοχος του έργου. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι: J&P Άβαξ-FCC Construccion, ΤΕΡΝΑ-GHELLA, Impregilo-ΑΕΓΕΚ-Seli-Ansaldo, Παντεχνική- S.C. Soares Da Costa-Zagope- Construtora Do Tamega, ΑΚΤΩΡ-Siemens-Vinci και Μηχανική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v