Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης με επικεφαλής την ΕΤΕ

Επιστροφή στις συναλλαγές λίγο πριν τις 14.55, λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε στο ΟΑΣΗΣ, ενώ δεν θα υπάρξει κάποια παράταση στη σημερινή συνεδρίαση. Ο Γ.Δ. έχει ανακάμψει σχετικά από τα χαμηλά ημέρας και λίγο πριν τις 15.00 κινείται στις 4.789,49, με απώλειες 0,53%, ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 206 εκατ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Επιστροφή στις συναλλαγές λίγο πριν τις 14.55, λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε στο ΟΑΣΗΣ στις 14.09, ενώ δεν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση από πλευράς ΧΑ, για το εάν υπάρξει κάποια παράταση στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης έχει ανακάμψει σχετικά από τα χαμηλά ημέρας και λίγο πριν τις 15.00 κινείται στις 4.789,49 μονάδες, με απώλειες 0,53%, ενώ ο τζίρος, σαφώς μειωμένος λόγω και του τεχνικού προβλήματος, μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 206 εκατ. από τα οποία τα 75,9 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές του FTSE με αξιοσημείωτα κέρδη πλέον η Εθνική που δείχνει, ίσως, ο δεικτοβαρής τίτλος που μπορεί να τραβήξει υψηλότερα τον δείκτη και θετικό πρόσημο για Κύπρου, Coca-Cola, Ελληνική Τεχνοδομική, ενώ αμετάβλητοι είναι οι τίτλοι τον Cosmote και Τιτάνας.

Αντίθετα με απώλειες μεγαλύτερες των δύο ποσοστιαίων μονάδων συνεχίζει ο ΟΤΕ (λόγω και της αποκοπής του μερίσματος ύψους 0,55 ευρώ), με απώλειες μεγαλύτερες του 2% και η Eurobank, που έχει ανακάμψει σχετικά από τα χαμηλά ημέρας, ενώ αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν επίσης ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΕΛΠΕ.

Σταδιακά καλυτερεύει η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, με την αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1,5, ενώ πτωτική παραμένει η συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων με σχετικά χαμηλές συναλλαγές.

Τέλος όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, μέχρι στιγμής στις πρώτες θέσεις των διακριθέντων οι Κυριακούλης, Επίλεκτος, Λούλης, Γενική Εμπορίου, Λυμπέρης, Γαλαξίδι, Περσεύς, ΕΛΤΡΑΚ, Σελόντα, Ιντερφις, ΕΛΓΕΚΑ, Δρομέας, Ιντερτεκ και Βογιατζόγλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v