Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέζονται τα ”βαριά”, επιφυλακτικότητα για Mid 40

Διεθνές κλίμα και ορισμένοι δεικτοβαρείς τίτλοι όπως ΔΕΗ, Eurobank, OTE, Cosmote οδηγούν τον Γ.Δ. στη Σοφοκλέους χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 4.800 μονάδων. Σχετικά καλύτερη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ενώ αρκετές δεκάδες τίτλοι μετά την παρέλευση μισής ώρας συνεδρίασης δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγή.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Πτωτικά ξεκίνησαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και βέβαια η Σοφοκλέους δεν θα μπορούσε να αρνηθεί μια τέτοια πρόκληση για κίνηση σε χαμηλότερα επίπεδα, έχοντας μέχρι στιγμής ως αρνητικότερους πρωταγωνιστές από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους τους ΔΕΗ, Cosmote, ΟΤΕ και περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τη Eurobank, η οποία λίγο πριν συμπληρωθούν 30 λεπτά συνεδρίασης καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν τις 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Από κει και πέρα και όσον αφορά στους τίτλους σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, είναι εμφανής η μέχρι στιγμής επιφυλακτικότητα, καθώς περισσότερες από 150 μετοχές δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξη, ενώ ελάχιστες είναι οι μετοχές που καταγράφουν κάποια αξιοσημείωτα κέρδη όπως οι Σέλμαν, Γενική Εμπορίου, Interfish, Ελτράκ, AS Company και Κυριακούλης.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE και πλην αυτών που αναφέρθηκαν, με αξιοσημείωτα κέρδη και ελάχιστες συναλλαγές μέχρι στιγμής η ΕΛΤΕΧ, απλώς κίνηση σε θετικό πρόσημο για Coca Cola, ΕΛΠΕ, Motor Oil και Κύπρου, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος ή λίγο χαμηλότερα.

Σαφώς επιβαρημένη η τεχνική εικόνα, με τον Γ.Δ. να έχει χάσει τη στήριξη του ψυχολογικού ορίου των 4.800 μονάδων και μάλιστα 30 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης να βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4.783,23 μονάδες.

Τεχνικά ζητούμενο είναι ει δυνατόν η ανάκαμψη του δείκτη και το κλείσιμο υψηλότερα των 4.800 μονάδων ή στη χειρότερη περίπτωση ο Γ.Δ. να μην υποχωρήσει χαμηλότερα από τις 4.781 ή έστω τις 4.755 μονάδες.

Πτωτική συνεδρίαση εξαιρετικά μειωμένων μέχρι στιγμής συναλλαγών και στην αγορά Παραγώγων με τους εκεί εμπλεκομένους να αρκούνται να ακολουθούν την υποκείμενη διατηρώντας τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v