Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά 1,2 δισ. ευρώ, οι λεπτομέρειες για τη δημόσια προσφορά της Aegean Airlines, η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, τα σχέδια της Εθνικής Τράπεζας για την αγορά της Ρουμανίας και η συμμετοχή της Ελλάδας στον νέο αγωγό φυσικού αερίου που θα συνδέει τη Ρωσία με την Ιταλία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά 1,2 δισ. ευρώ, οι λεπτομέρειες για τη δημόσια προσφορά της Aegean Airlines, η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, τα σχέδια της Εθνικής Τράπεζας για την αγορά της Ρουμανίας και η συμμετοχή της Ελλάδας στον νέο αγωγό φυσικού αερίου που θα συνδέει τη Ρωσία με την Ιταλία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τρίτη.

Eurobank: Σε σημαντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,2 δισ. ευρώ αποφάσισε να προχωρήσει η Eurobank. Τα νέα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, στα νέα μέλη της Ε.Ε., στη Ρωσία και στην Αίγυπτο.

Aegean Airlines: Μεταξύ 6,5 έως 7,80 ευρώ καθορίστηκε το δεσμευτικό εύρος τιμών για την υποβολή προσφορών για την απόκτηση μετοχών της Aegean Airlines στη δημόσια εγγραφή της εταιρίας από πλευράς ειδικών επενδυτών, για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σημειώνεται ότι η δημόσια εγγραφή πραγματοποιείται από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου 2007.

Alapis: Μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης διέθεσε ο πρόεδρος της Alapis κ. Λαυρεντιάδης 19.600.000 μετοχές στην τιμή των 7,7 ευρώ ανά μετοχή, ή το 11,99% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, μειώνοντας το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρία από 52,48% σε 40,59%. Η διάθεση των μετοχών πραγματοποιήθηκε μέσω της Sal Oppenheim σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Εν τω μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η ολοκλήρωση και η κατάθεση του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας για την αύξηση κεφαλαίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο.

ΟΠΑΠ: Τη διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στο οργανωμένο στοίχημα αναμένεται να κινήσει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν καταγγελιών ευρωπαϊκών εταιριών του χώρου.

Εθνική Τράπεζα: Σε υπερδιπλασιασμό του δικτύου αλλά και του μεριδίου της στην τοπική αγορά προσβλέπει μέσα στην προσεχή τριετία η θυγατρική του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στη Ρουμανία, Banca Romaneasca. Στόχος είναι η κατάκτηση μεριδίου 5% της ρουμανικής αγοράς στο τέλος του 2009, από το 2,1% που κατείχε η τράπεζα στο τέλος Απριλίου του 2007, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, επικαλούμενη δηλώσεις του προέδρου της Banca Romaneasca, κ. Ανδρέα Μαραγκουδάκη.

Ενέργεια: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο μεγάλο έργο μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ιταλία μέσω του αγωγού που θα κατασκευαστεί ταχύτατα, όπως συμφώνησαν το περασμένο Σάββατο η ρωσική εταιρία Gazprom και η ιταλική ΕΝΙ. Ο South Stream, όπως θα ονομάζεται ο αγωγός, θα ξεκινάει από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, θα διασχίζει 900 χλμ. στον βυθό πριν φθάσει στη Βουλγαρία και από εκεί θα φθάσει στην Ιταλία μέσω ενός δρόμου στη Σλοβενία και ενός δεύτερου που θα διασχίσει την Ελλάδα.

Ελληνική Τεχνοδομική: Στην παρουσίαση της Ελληνικής Τεχνοδομικής χθες και σήμερα σε ξένους θεσμικούς επενδυτές γίνεται λόγος για πρόθεση πώλησης του μεριδίου 30% που διαθέτει ο όμιλος στην Athens Resort Casino, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Jumbo: Συνολικές πωλήσεις άνω των προβλέψεων (για αύξηση τζίρου 20%) αναμένεται να παρουσιάσει τελικά ο όμιλος Jumbo, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χρήση που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2007, βάσει των πωλήσεων του τελευταίου τριμήνου χρήσης, γράφει η ”Ημερησία”. Για την επόμενη χρήση ο όμιλος περιμένει αύξηση τζίρου κατά 20%.

Ασπίς Πρόνοια: Σε σημαντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εν όψει της συγχώνευσης της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ με την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ θέλει να προχωρήσει στο επόμενο διάστημα η Ασπίς Πρόνοια, προκειμένου να ενισχυθεί κεφαλαιακά σε ό,τι αφορά τα αποθεματικά της κεφάλαια, αλλά και να ενεργοποιήσει τα σχέδια επέκτασης στο εξωτερικό. Ήδη η διοίκηση του ομίλου εξετάζει τις περιπτώσεις εξαγοράς ασφαλιστικών εταιριών στη Ρουμανία και τη Σερβία.

ΟΤΕ: Η διοίκηση του Οργανισμού προωθεί ταχύτατα την πώληση της Infote σε τιμή που θα της επιτρέψει να υπερκαλύψει τις φετινές οικονομικές απώλειες που θα έχει ο ΟΤΕ από τον ανταγωνισμό των εναλλακτικών παρόχων. Όπως αναφέρουν τα ”Νέα”, η επενδυτική τράπεζα UBS, που έχει προσληφθεί για τον σκοπό αυτό, προωθεί διαγωνισμό για την πώληση της Infote μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Real Estate: Την Παρασκευή προκηρύσσεται ο διεθνής διαγωνισμός για τη μετατροπή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, 160 στρεμμάτων, σε συνεδριακό κέντρο. Η παρέμβαση θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ, στη οποία το Δημόσιο προτίθεται να συνεισφέρει περίπου 65 εκατ. ευρώ. Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει και ο δεύτερος διαγωνισμός για τη διαχείριση των εγκαταστάσεων.

Ομόλογα: Η ώρα των διώξεων για 65 πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των ομολόγων έφτασε. Χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Γ. Κολιοκώστας, στηριζόμενος στα πορίσματα των εισαγγελέων κ. Α. Λιόγα και Γρ. Πεπόνη, άσκησε διώξεις για εννέα κακουργήματα και ένα πλημμέλημα εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων αλλά και κατά παντός υπευθύνου. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται προφυλακίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v