Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιούνται οι απώλειες, θετικός ο SC80

Λείπει ο τίτλος-ηγέτης από τις θεωρούμενες δεικτοβαρείς μετοχές κι έτσι το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, που σταδιακά βελτιώνει την αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών από το 1 προς 4 στο 1 προς 3. Παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα, ήδη αυξημένος αριθμός τίτλων καταγράφει αξιοσημείωτα ημερήσια κέρδη.

του Α. Αναγνωστόπουλου

”Μαζεύει” σχετικά τις απώλειές του από τα χαμηλά ημέρας ο Γενικός Δείκτης, βελτιώνεται κάπως η αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών που από το 1 προς 4 έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 3, πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης, όμως η επιφυλακτικότητα παραμένει εμφανής και τα βλέμματα στραμμένα στις μεγάλες διεθνείς αγορές.

Είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής, τουλάχιστον από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, λείπει ο ”ηγέτης” που θα μπορούσε να αναστρέψει το πτωτικό κλίμα.

Κάποια προσπάθεια της Alpha Bank φαίνεται να μένει από δυνάμεις, ενώ με οριακά θετικό πρόσημο κινούνται Cosmote και Motor Oil.

Αντίθετα, και πάντα από τις μετοχές του FTSE 20, αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Τεχνοδομική, Intralot και ΟΤΕ.

Από εκεί και χαμηλότερα η εικόνα δείχνει σαφώς καλύτερη και δεν είναι ίσως τυχαίο το γεγονός ότι 12 τίτλοι στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 6%, κάτι που ενισχύει το σενάριο το οποίο θέλει ορισμένες ”περιφερειακές δυνάμεις” να περιορίζουν μεν τη δραστηριότητά τους, να υποστηρίζουν δε ορισμένες από τις επιλογές τους.

Ο Γενικός Δείκτης μέχρι στιγμής κινείται σε ένα εύρος 22 μονάδων (ενδοσυνεδριακό χαμηλό 4.806,21 μονάδες, υψηλό 4.828,11 μονάδες), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 152 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 26, 1 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Πτωτική συνεδρίαση ισχνών συναλλαγών και στην αγορά παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκομένους μέχρι στιγμής να αρκούνται στην παρακολούθηση της υποκείμενης, διατηρώντας τις υποτιμήσεις στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, στις πρώτες θέσεις των ημερήσιων πρωταγωνιστών ΕΛΤΡΑΚ, Επίλεκτος, AS Company, Κτήμα Λαζαρίδη, Γενική Εμπορίου, ΑΕΓΕΚ, Βογιατζόγλου, Rilken, Βαρβαρέσος, Μηχανική (προνόμιο), Ελληνικά Καλώδια, ΕΒΖ και Ιντρακάτ, ενώ για μία ακόμα συνεδρίαση σημαντικές απώλειες κατέγραψαν η MIG αλλά και το δικαίωμα αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v