Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Στα 49,4 ευρώ ”ανεβάζει” η Merrill Lynch

Στα 49,4 ευρώ ανά μετοχή, από 49 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα η Merrill Lynch, με έκθεσή της στις 25/6, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”buy”. Μεταξύ άλλων, ο διεθνής οίκος, με αφορμή πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, σημειώνει πως το investment case της Εθνικής Τράπεζας παραμένει ισχυρό, ενώ εκτιμά ότι η Finansbank αποτελεί την ”αρχή” των δραστηριοτήτων της ΕΤΕ.

ETE: Στα 49,4 ευρώ ”ανεβάζει” η Merrill Lynch
Στα 49,4 ευρώ ανά μετοχή, από 49 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα η Merrill Lynch, με έκθεσή της στις 25/6, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”buy”.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η Merrill Lynch, η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 19% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής. Οι μετοχές της ΕΤΕ διαπραγματεύονται 11,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008, με discount της τάξης του 8% σε σχέση με τις ανταγωνίστριες ελληνικές τράπεζες, αλλά με premium της τάξης του 7% σε σχέση με τον κλάδο.

Μεταξύ άλλων, ο διεθνής οίκος, με αφορμή πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, σημειώνει πως το investment case της Εθνικής Τράπεζας παραμένει ισχυρό, ενώ εκτιμά ότι η Finansbank αποτελεί την ”αρχή” των δραστηριοτήτων της ΕΤΕ. Εκτιμά πως αν και οι επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία ενδέχεται να προκαλέσουν κάποια αβεβαιότητα, η Finansbank θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ταχύτερα από την αγορά και οι προσδοκίες για υποχώρηση των επιτοκίων στην Τουρκία θα δώσουν περαιτέρω στήριξη.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου στα 41,64 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v