Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα διάκρισης για Alpha Bank

Η είδηση για πιθανή διακοπή λειτουργίας δύο hedge funds του ομίλου Bear Stearns που είχαν δραστηριοποιηθεί στην δευτερογενή στεγαστική Αγορά των ΗΠΑ, έφερε παγωνιά στον καύσωνα προσδοκιών των μετοχικών Αγορών και βέβαια η Σοφοκλέους (πρόθυμη σε κάθε κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα) δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη. Για μία ακόμη συνεδρίαση ξεχώρισε η Alpha Bank.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Δεν είναι εύκολο να ”κάτσεις κάτω από την μπάρα”, όμως σε συνεδριάσεις σαν την σημερινή ξεχώρισαν από τη μία πλευρά οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τις θέσεις τους – επιλογές τους και από την άλλη ορισμένοι που απλά κάνουν εμφανή την παρουσία τους όταν το μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό είναι ”πράσινο” και αποτελούν είδος προς αναζήτηση όταν ”στους δρόμους κυκλοφορούν οι αρκούδες”.

Κατά τα άλλα η είδηση για πιθανή διακοπή λειτουργίας δύο hedge funds του ομίλου Bear Stearns που είχαν δραστηριοποιηθεί στην δευτερογενή στεγαστική Αγορά των ΗΠΑ, έφερε παγωνιά στον καύσωνα προσδοκιών των μετοχικών Αγορών και βέβαια η Σοφοκλέους (πρόθυμη σε κάθε κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα) δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη.

Βέβαια οι τελικές απώλειες του Χ.Α. σε σχέση με αυτές που κατέγραφε ο DAX μέχρι τις 16.30 ήταν σαφώς λιγότερες, όμως και τα κέρδη της Σοφοκλέους από την αρχή του χρόνου είναι περίπου τα μισά από αυτά του Γερμανικού δείκτη.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE οι επόμενες στηρίξεις οριοθετούνται στις 2583 και 2570 μονάδες και οι πρώτες αντιστάσεις στις 2605 και 2617 μονάδες.

Όσο ο εν λόγω δείκτης δεν μπορεί να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 2617 μονάδων δεν αλλάζει τίποτα το ουσιαστικό.

Πτωτική συνεδρίαση και στην Αγορά Παραγώγων με τους εκεί εμπλεκόμενους να αυξάνουν σχετικά τις συναλλαγές αλλά και τις υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE ξεχώρισε η Alpha Bank, όχι τόσο για τα αξιοσημείωτα κέρδη αλλά για την διαφορετικότητα της συμπεριφοράς στο ταμπλό. Από εκεί και πέρα επίσης αξιοσημείωτα κέρδη για Πειραιώς και Ελ. Τεχνοδομική, θετικό πρόσημο για Κύπρου και Cosmote και αμετάβλητη η ΔΕΗ.

Αντίθετα με απώλειες μεγαλύτερες του 2% οι Intralot και MPB, αξιοσημείωτες απώλειες για Ταχ.Ταμιευτήριο, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και αρνητική μεταβολή για όλους τους άλλους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 4855,87 μονάδες και έκλεισε στις 4876,87 με απώλειες 0,45%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 411 εκατ. από τα οποία τα 100,8 αφορούσαν ”πακέτα”.

Ασφαλώς και δεν μπορεί να κριθεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 83 ανοδικές μετοχές έναντι 176 πτωτικών, όμως και έτσι 10 τίτλοι κατόρθωσαν να καταγράψουν κέρδη μεγαλύτερα του 7%.

Τέλος από τους ημερήσιους πρωταγωνιστές ξεχώρισαν οι Space, CPI, Eurobrokers, Compucon, Alco, Q&R, Profile, Σφακιανάκης (τουλάχιστον εντυπωσιακός), Πλ. Κρήτης, Χατζηκρανιώτη, Ατ. Εκδόσεις, Περσεύς, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες και Ελφίκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v