Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετοχές-βαρίδια στον δρόμο για τις 5.000 μονάδες

Λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης και με τον DAX να απέχει μόλις 33 μονάδες από τα ιστορικά υψηλά του, ο Γ.Δ. έχει απωλέσει το μισό των ενδοσυνεδριακών κερδών και βρίσκεται στα χαμηλά ημέρας, λόγω αξιοσημείωτων απωλειών σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εμπορική και Τ.Τ. Έντονη κινητικότητα σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Προσοχή στην περιοχή των 5.000 μονάδων, έχει τσούχτρες.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι, λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης με τον DAX να απέχει μόλις 33 μονάδες από τα ιστορικά υψηλά του, ο Γ.Δ. στη Σοφοκλέους έχει απολέσει το ήμισυ των ενδοσυνεδριακών κερδών και βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας;

Βασικοί ”υπαίτιοι” για τη σχετική υποχώρηση του Δείκτη κάποιοι δεικτοβαρείς τίτλοι που καταγράφουν αξιοσημείωτες απώλειες, όπως ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εμπορική και Τ.Τ.

Ύστερα από όλα αυτά, θεωρείται περίπου φυσιολογικό το όποιο ενδιαφέρον να περιορίζεται σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από το +0,69% του FTSEM και το +1,14% του FTSES, έναντι του μόλις +0,42% του FTSE.

Περίπου ίδια εικόνα και στη συνεδρίαση της αγοράς παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκομένους ουσιαστικά να ακολουθούν την υποκείμενη, χωρίς προς το παρόν τουλάχιστον να επιδεικνύουν διαθέσεις σημαντικής αύξησης συναλλαγών.

Τεχνικά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, αν ο Γ.Δ. δεν επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 4.950 μονάδων.

Το οποίο θα αναγκάσει δανεισμένους και έχοντες θέσεις sort να προχωρήσουν σε sort covering, δίνοντας έτσι ισχυρές πιθανότητες υπέρβασης των 5.000 μονάδων.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές, είναι γεγονός ότι στη σημερινή συνεδρίαση υπάρχει σημαντική διάθεση του ενδιαφέροντος και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα αρκετοί τίτλοι, όπως Τεχνική Ολυμπιακή, Καθημερινή, S&B Bιομηχανικά Ορυκτά, Aspis Bank, Τεγόπουλος και ΑΝΕΚ να καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι η ει δυνατόν εκ νέου ανοδική αντίδραση του Γ.Δ., προκειμένου να αυξηθεί το ενδιαφέρον για επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους, και η αύξηση της κινητικότητας στη μεσαία και στη μικρή κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v