Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ακτοπλοΐα ταράζει (και πάλι) τα νερά

Χαμηλότερα των 4.900 μονάδων διαμορφώνεται η αγορά, με τον ASE-20 να διολισθαίνει λίγο πιο κάτω από τις 2.600 μονάδες. Καταλυτική θεωρείται από παράγοντες της αγοράς η ”πρώτη πράξη” της απόκτησης από τον όμιλο Λασκαρίδη της συμμετοχής της Attica Group στο Μ.Κ. των Μινωικών Γραμμών. Επίκειται η ”δεύτερη πράξη” σε... πρώτο χρόνο, επιμένουν καλά ενημερωμένες πηγές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα κατά 0,4% διαμορφώνεται η συνεδρίαση, σε μία τεχνική κίνηση που γενικά είχε προεξοφληθεί από μεγάλο μέρος της επενδυτικής κοινότητας.

Χαμηλότερα των 4.900 μονάδων ο Γ.Δ. με τις συναλλαγές να φτάνουν στα 253 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, και σε αυτήν τη συγκυρία η αγορά βρίθει επιχειρηματικών κινήσεων ουσίας, μέσω των οποίων επιταχύνονται οι ήδη δρομολογημένες εξελίξεις.

Αναφερόμαστε βεβαίως στην πολυαναμενόμενη κίνηση του ισχυρού άντρα της Attica Συμμετοχών προς την πλευρά του κ. Π. Λασκαρίδη, με τη θέση του δεύτερου να ισχυροποιείται πλέον τα μέγιστα στην ακτοπλοΐα.

Στο σχετικό αποκλειστικό θέμα του euro2day.gr αναφέρονται λεπτομερώς στοιχεία του προσκήνιου (και αυτή η μεταβίβαση πραγματοποιείται μέσω της Κάππα Χρηματιστηριακής), κυρίως όμως όσων εξυφαίνονται στο παρασκήνιο.

Καλά ενημερωμένες πηγές του κλάδου που θεωρούν τη συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Π. Λασκαρίδη ”πρώτη πράξη που κλείνει…” δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ”δεύτερη πράξη να διαδραματιστεί ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας”.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωναν οι ίδιες πηγές, βρίσκονται πολύ κοντά με την πρώτη, με την οποία σχετίζεται άμεσα.

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν οι εξελίξεις από το μέτωπο του… blue city (όπως λεπτομερώς αναφέρονται στο αποκλειστικό θέμα), σε μία περίοδο που η πλευρά του Άκτωρα δείχνει να επείγεται περισσότερο για το ”φιλέτο” των επεκτάσεων της Αττικής Οδού.

Από τον ASE-20, που διαμορφώνεται χαμηλότερα των 2.600 μονάδων (-0,5%), κινούνται χαμηλότερα στο σύνολό τους οι τραπεζικές μετοχές, ενώ στο ”κόκκινο” έχει γυρίσει εδώ και ώρα η Εθνική (στα 41,9 ευρώ με -0,66%).

Είναι λογικό από την προηγούμενη αναφορά μας να έχει επιβαρυνθεί η σχέση ανοδικών προς καθοδικές, καθώς για 170 τίτλους η τιμή περνά στο κόκκινο.

Από πλευράς απόδοσης, στα 14,52 ευρώ (20%) διαμορφώνεται η ΜΡΦΚΟ, παραμένει στα 5,04 ευρώ (8,2%) η μετοχή των Αττικών Εκδόσεων, ενώ ακολουθούν Λεβεντέρης, Εγνατία κοινή και προνομιούχος, Frigoglass, Παΐρης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Κλουκίνας-Λάππας, Κούμπας, Blue Star, Μινωικές, ΑΝΕΚ και αρκετοί ακόμη τίτλοι από τον ευρύτερο μικρομεσαίο χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v