Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς νέα υψηλά με εφαλτήριο τις 4.900

Με τις ξένες αγορές να συνεχίζουν ανοδικά και τη Σοφοκλέους από τις 4.900 μονάδες ξεκινά χρηματιστηριακά η εβδομάδα. Ένας κύκλος με αρκετό ενδιαφέρον, τουλάχιστον σύμφωνα με τις ενδείξεις που καταγράφηκαν στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής. Παραμένει ενεργό το ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών του ευρύτερου μικρού και μεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ανοδική φορά διατηρείται στις ξένες αγορές έχοντας φέρει τον Γ.Δ. στη Σοφοκλέους στην περιοχή των 4.900 μονάδων.

Σε κάποιο βαθμό η συγκυρία παραμένει ιδιόμορφη, δίνοντας έτσι αφορμή για την επαναπροσέγγιση των υψηλών έτους, με αιχμή προφανώς τον τραπεζικό κλάδο.

Επιχειρώντας να προσεγγίσουμε τις τράπεζες, πέραν του ομίλου Marfin, όπου η ΑΜΚ διαμορφώνει έναν όμιλο ικανό να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις, φαίνεται πως τεχνικά η Alpha Bank είναι αυτή που αποτελεί το ”κλειδί” της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Θα ήταν… αφελές να εκτιμούσε κάποιος πως οι εξελίξεις στην Alpha Bank θα είναι άμεσες, ωστόσο στο ταμπλό φαίνεται να ”αντιπαρατίθενται” δύο κύριες τάσεις.

Αυτή που επιδιώκει την ”πώληση” της τιμής προς τα 20 ευρώ και η άλλη που ενισχύει σταθερά εδώ και πολλούς μήνες τη θέση της.

Από τεχνικής πλευράς, ικανοποιητική εμφανίζεται η απεικόνιση της Πειραιώς.

Για τον ASE-20 ενθαρρυντική θεωρείται η βραχυπρόθεσμη φορά που έχει διαμορφωθεί για τη μετοχή της ΔΕΗ, ικανή να σταθεροποιήσει στα τρέχοντα επίπεδα και ενδεχομένως να δώσει μία επόμενη ανοδική αντίδραση.

Από τον ευρύτερο μεσαίο χώρο χρήζουν προσοχής οι ισχυροί κατασκευαστικοί όμιλοι, δηλαδή Μηχανική, ΕΛΤΕΧ, J&P ΑΒΑΞ και ΓΕΚ.

Από τον ευρύτερο χώρο της ενέργειας στη μετοχή της Motor Oil διαμορφώνεται επίσης βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά.

Από το ευρύτερο μέρος της αγοράς, μετοχές εταιριών με πολλαπλασιαστή κερδών χαμηλότερο από τον μέσο όρο, σταθερή οργανική ανάπτυξη για τουλάχιστον 2 οικονομικές χρήσεις, εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Λόγω συγκυρίας, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση των μετοχών των Autohellas, ANEK, Attica Συμμετοχών, Τεγόπουλος, Μινέρβα, Boda Bagno, Nάκας και ορισμένων ακόμη από τον ευρύτερο αυτόν χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v