Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τρίτης

Οι εταιρίες Kego, Υγεία, Euroline Επενδυτική και Unibrain πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Επίσης, συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή.

Η ατζέντα της Τρίτης
Σήμερα, Τρίτη

Αποκοπή μερισμάτων

Ελαΐς: 0,61 ευρώ.

Ηρακλής: 1,00 ευρώ.

Διάφορα

* Συνεδριάζει στις 11:00 η κυβερνητική επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή. Επίσης, στις 13:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, κ. Vuk Jeremic.

* Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, θα συναντηθεί σήμερα στις 12:15 στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Vuk Jeremic, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσει η ενίσχυση συνεργασίας των δύο χωρών, με έμφαση στον τομέα των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Εταιρικές πράξεις

* Η μετοχή της Marfin Popular Bank Public Co Ltd θα διαπραγματεύεται στα συστήματα ΟΑΣΗΣ Αξιών και Παραγώγων με νέο ISIN CYD000200119, (από CY0000200119).

Γενικές συνελεύσεις

KEGO Α.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 14:00, στην έδρα της, στο 1ο χιλ. Νέας Αρτάκης Ψαχνών, Νέα Αρτάκη Ευβοίας, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 11ης εταιρικής χρήσης (1/1/2006 - 31/12/2006) απλών και ενοποιημένων και των σχετικών εκθέσεων του διοικητικού συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή λογιστή.

2. Έγκριση διανομής μερίσματος για τη χρήση από 1/1/2006 - 31/12/2006, καθορισμός της ημερομηνίας αποκοπής του δικαιώματος καθώς και της ημερομηνίας και της διαδικασίας καταβολής του μερίσματος στους μετόχους.

3. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 11ης εταιρικής χρήσης.

4. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτή λογιστή για τη 12η εταιρική χρήση και καθορισμός της αμοιβής τους.

5. Έγκριση των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου για την 11η εταιρική χρήση και προέγκριση των αμοιβών τους για το β΄ εξάμηνο της 12ης εταιρικής χρήσης, καθώς και για το α΄ εξάμηνο της 13ης εταιρικής χρήσης κατ’ άρθρο 24 παρ. 2 Κ.Ν. 2190/1920.

6. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

ΥΓΕΙΑ Α.Ε.: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 16:00, στην αίθουσα συνελεύσεων των γραφείων της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος Α.Ε., Λεωφ. Κηφισίας 24Β, ισόγειο, στο Αμαρούσιο Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση των ατομικών και ενοποιημένων ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2006 και των σχετικών εκθέσεων του διοικητικού συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή λογιστή.

2. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2006.

3. Εκλογή εταιρίας ορκωτών ελεγκτών λογιστών καθώς και ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτή λογιστή από το σώμα ορκωτών ελεγκτών λογιστών για την εταιρική χρήση 2007. Καθορισμός της αμοιβής τους.

4. Έγκριση συμβάσεων και αμοιβών σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 24 Κ.Ν. 2190/1920.

5. Έγκριση εκλογής νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

6. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

7. Χορήγηση αδείας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ.1 του Κ.Ν. 2190/1920, στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους διευθυντές για τη συμμετοχή τους σε διοικητικά συμβούλια ή στη διεύθυνση συνδεδεμένων εταιριών, που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

8. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με εισφορά σε είδος, και ειδικότερα με εισφορά μέχρι 27.231.376 μετοχών της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία ΜΗΤΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ & ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ από τους μετόχους της. Έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με τιμή διάθεσης υπέρ το άρτιον και τροποποίηση του άρθρου 5 (μετοχικό κεφάλαιο - μετοχές) του καταστατικού της εταιρίας. Κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ως προς τις μετοχές που θα εκδοθούν, υπέρ των μετόχων της εταιρίας ΜΗΤΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ & ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, οι οποίοι θα εισφέρουν τις μετοχές τους. Υποβολή και έγκριση της έκθεσης της επιτροπής του άρθρου 9 Κ.Ν. 2190/1920. Καθορισμός της διαδικασίας διάθεσης των μετοχών και των όρων της αύξησης. Δικαίωμα απόληψης μερίσματος των μετοχών που θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εισαγωγή των νέων μετοχών που θα εκδοθούν συνεπεία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν στην κατάρτιση ενημερωτικού δελτίου, στη χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και σε κάθε συναφές θέμα.

EUROLINE ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΧ: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στην αίθουσα συνελεύσεων των γραφείων της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος Α.Ε., Λ. Κηφισίας 24Β, ισόγειο, στο Αμαρούσιο Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2006, της έκθεσης διαχείρισης του διοικητικού συμβουλίου και της έκθεσης ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή.

2. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2006.

3. Εκλογή εταιρίας ορκωτών ελεγκτών λογιστών καθώς και ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτή λογιστή από το σώμα ορκωτών ελεγκτών λογιστών για την εταιρική χρήση 2007 και καθορισμός της αμοιβής τους.

4. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής για κάλυψη ισόποσων ζημιών παρελθουσών χρήσεων. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του καταστατικού της εταιρίας.

5. Έγκριση συμβάσεων και αμοιβών σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 24 του Κ.Ν. 2190/1920 και 32 του Ν. 3371/2005.

6. Διάφορες ανακοινώσεις.

UNIBRAIN Α.Ε.: Β’ επαναληπτική συνεδρίαση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας, στις 11:00, στα γραφεία της έδρας της, 19ο χλμ. Λ. Μαρκόπουλου, β΄ κτιριακό συγκρότημα της Ανώνυμης Εταιρίας INTRACOM HOLDINGS, στον Δήμο Παιανίας Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. α) Τροποποίηση του άρθρου 5, παρ. 1, του καταστατικού της εταιρίας περί μετοχικού κεφαλαίου, λόγω της άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option) και της άρσης των περιορισμών μεταβίβασης των μετοχών της εταιρίας. β) Μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής με ταυτόχρονη αύξηση του συνολικού αριθμού των μετοχών της εταιρίας (split), χωρίς να μεταβληθεί το μετοχικό κεφάλαιο αυτής. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5, παρ. 1, του καταστατικού της εταιρίας.

2. Λήψη εκ νέου απόφασης για την απόκτηση από την εταιρία ιδίων μετοχών, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μέχρι ποσοστού 10% επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας και καθορισμός των όρων αυτής. Παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για την τήρηση των νόμιμων προς τούτο διατυπώσεων, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στον νόμο (άρθρο 16 παρ. 5-7 του Κ.Ν. 2190/20, ως ισχύει).

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη νέων παραγγελιών στη βιομηχανία (Απρίλιος).

- Ανακοίνωση του δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (Απρίλιος).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Άδειες κατασκευών (Μάιος).

- Νέες κατασκευές κατοικιών (Μάιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v