Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεμάτο το ”μενού” σε Mid 40 - SC 80

Θετική εικόνα στον Γενικό Δείκτη, μίνι καύσωνας προσδοκιών σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση και όλα αυτά σε θετικό μέχρι στιγμής διεθνές περιβάλλον. Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης οι δεικτοβαρείς τίτλοι καλούνται να δώσουν κλείσιμο στον Γ.Δ. υψηλότερο των 4.920 και ακόμη καλύτερα των 4.936 μονάδων, προκειμένου να επιστρέψει η συγκρατημένη αισιοδοξία.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώθηκαν 45 λεπτά συνεδρίασης και ο Γ.Δ. βρίσκεται κοντά στο υψηλό ημέρας έχοντας τη βοήθεια επιλεγμένων δεικτοβαρών τίτλων και συνεπικουρούμενος από τη θετική εικόνα που παρουσιάζουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Όμως, στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό καύσωνας προσδοκιών δημιουργεί αξιοσημείωτα ημερήσια κέρδη σε αρκετούς τίτλους τς μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς υπάρχει η γενικότερη εκτίμηση ότι οι επιχειρηματικές κινήσεις – συμφωνίες μόλις τώρα ξεκινούν.

Από τις μετοχές του FTSE, με αξιοσημείωτα μέχρι στιγμής κέρδη κινούνται Coca Cola, ΕΛΤΕΧ, Intralot, Τιτάνας, Alpha Bank, Eurobank και ΜΡΒ.

Ενώ με αρνητικό πρόσημο κινούνται ΕΛΠΕ, Εμπορική και πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Τεχνικά ζητούμενο παραμένει, όσον αφορά στον FTSE, το κλείσιμο υψηλότερα των 2.616 μονάδων, ενώ ανοδικά κινείται μέχρι στιγμής και η συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων, χωρίς όμως ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές.

Η γενικότερη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς δείχνει ότι το ”μενού” σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση είναι γεμάτο, και αν τα blue chips επιδείξουν στοιχειώδη συμπεριφορά, οι ημερήσιες συγκινήσεις θα συνεχιστούν σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ταμπλό.

Ο Γ.Δ. μέχρι στιγμής κινείται σε ένα εύρος 16 μονάδων (μέχρι στιγμής υψηλό 4.926,64 και χαμηλό 4.910,91), ενώ ικανοποιητικές κρίνονται μέχρι τώρα οι συναλλαγές, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 52 εκατ., από τα οποία τα 3,8 αφορούν σε πακέτα.

Σαφώς ικανοποιητική η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνονται στο 6 προς 1, ενώ στους επιμέρους τίτλους ικανοποιητική έως πολύ καλή εικόνα παρουσιάζουν οι ΕΛΒΕ (επέστρεψε στο ταμπλό μετά τη μετατροπή των ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές), Παρνασσός, Χατζηκρανιώτη, ΚΛΜ (χωρίς το δικαίωμα στη διανομή δωρεάν μετοχών), Καράτζη, Τεχνική Ολυμπιακή, Καλπίνης, Εγνατία Τράπεζα, Άττικατ και αρκετοί ακόμη τίτλοι.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι το κλείσιμο του FTSE υψηλότερα των 2.616 μονάδων και του Γ.Δ., ει δυνατόν, υψηλότερα των 4.936 μονάδων, κάτι που τελικά θα επιτρέψει την επιστροφή της συγκρατημένης αισιοδοξίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v