Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μονοπωλούν το ενδιαφέρον οι μικρομεσαίοι

Νέα μεγάλη επιτυχία του Γενικού Δείκτη που μπορεί να έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας, αλλά κατόρθωσε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση (!). Για όλα τα γούστα οι ημερήσιοι πρωταγωνιστές (κυρίως από τη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση) με την MIG να κλείνει ακόμα μία συνεδρίαση στο ανώτατο όριο κερδών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Νέα μεγάλη επιτυχία του Γενικού Δείκτη που μπορεί να έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας, αλλά κατόρθωσε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση (!).

Όμως σε μία Αγορά που ο Γενικός της Δείκτης δείχνει στο … πουθενά, το ταμπλό (σε ένα σημαντικό του κομμάτι) συνεχίζει να χαρίζει ”συγκινήσεις” και αυτό κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.

Άρα η Σοφοκλέους έχει όλα τα στοιχεία Αγοράς επιμέρους τίτλων και το ενδιαφέρον για τους δείκτες και κυρίως για τον FTSE περιορίζεται μόνο σε όσους ασχολούνται με τα Παράγωγα.

Βέβαια προκειμένου να διατηρηθεί το ενδιαφέρον θα χρειαστεί η σημαντική επιχορήγηση των διεθνών Αγορών, όμως τουλάχιστον στην παρούσα φάση και αν δεν συμβεί κάτι σημαντικό στους ”μεγάλους” του ταμπλό, η υπέρβαση των 5000 μονάδων μάλλον πάει για λίγο αργότερα.

Εκτός και αν ο Δείκτης δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 4950 μονάδων (που και αυτό δεν φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο) και από εκεί και ψηλότερα πάει η Αγορά από το ”short covering”.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι αν ο εν λόγω δείκτης δεν επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 2616 και ακόμα καλύτερα των 2630 μονάδων, ενώ οι πρώτες στηρίξεις οριοθετούνται στις 2598 και 2585-80 μονάδες.

Ακολούθησαν την υποκείμενη οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων, διατηρώντας τις συναλλαγές σε χαμηλούς ρυθμούς και τις σχετικές υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE, με κέρδη μεγαλύτερα του 2% οι Alpha Bank, MPB, Intralot, αξιοσημείωτα κέρδη για τον Τιτάνα, θετικό πρόσημο για Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, Ελ. Τεχνοδομική, Eurobank, Coca-Cola και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Αγροτικής και Κύπρου.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο, Ελ. Πετρέλαια, ΟΤΕ, Ταχ. Ταμιευτήριο, Εμπορική, Cosmote και αρνητική μεταβολή για ΟΠΑΠ, Motor oil.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, προσέκρουσε τρεις φορές στην περιοχή των 4927 μονάδων, βρέθηκε λίγο πριν το κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας (4892,36) και έκλεισε στις 4898,93 μονάδες με κέρδη 0,27%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 539 εκατ. από τα οποία τα 166,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 175 ανοδικές μετοχές έναντι 87 πτωτικών και 16 τίτλοι με κέρδη από 7-19,57%.

Για όλα τα γούστα οι ημερήσιοι πρωταγωνιστές με την MIG να καταγράφει ακόμα μία συνεδρίαση στο ανώτατο όριο κερδών.

Από τα χαμηλότερα των κεφαλαιοποιήσεων ξεχώρισαν Τεγόπουλος, Καθημερινή, Τεχν. Ολυμπιακή, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Aspis Bank και ακόμα χαμηλότερα οι Centric, CPI, Sato, Παρνασσός, Χατζηκρανιώτη, Περσεύς, Κεπενού, ΕΛΒΕ, ΕΒΖ και Καράτζη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v