Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: ”Συντηρητικό” το guidance, λένε οι ΑΧΕ

Συντηρητικό χαρακτηρίζουν οι αναλυτές το guidance της διοίκησης της Φουρλής για τη χρήση του 2007, δεδομένων μάλιστα των επιδόσεων κατά το α’ τρίμηνο 2007. Η εταιρία αναμένει ενοποιημένες πωλήσεις και προ φόρων κέρδη ύψους 600 εκατ. ευρώ (αύξηση 24,5%) και 50 εκατ. ευρώ (αύξηση 5%) αντίστοιχα.

Fourlis: ”Συντηρητικό” το guidance, λένε οι ΑΧΕ
Συντηρητικό χαρακτηρίζουν οι αναλυτές το guidance της διοίκησης της Φουρλής για τη χρήση του 2007, δεδομένων μάλιστα των επιδόσεων της εταιρίας κατά το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Η διοίκηση της εταιρίας, κατά τη γενική συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας, είχε γνωστοποιήσει ότι αναμένει ενοποιημένες πωλήσεις και προ φόρων κέρδη ύψους 600 εκατ. ευρώ (αύξηση 24,5%) και 50 εκατ. ευρώ (αύξηση 5%) αντίστοιχα.

Στο πρωινό της report με ημερομηνία 25/6 η HSBC αναφέρει ότι οι προβλέψεις της εταιρίας είναι ”μάλλον συντηρητικές”, δεδομένων των ιδιαίτερα ισχυρών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν για το α’ τρίμηνο (σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του ομίλου) και των θετικών προβλέψεων για τον όγκο πωλήσεων, καθώς η διοίκηση της εταιρίας αναμένει τις πωλήσεις των ΙΚΕΑ να αυξηθούν κατά περίπου 22% το α’ εξάμηνο (έναντι 30% σε ετήσια βάση στα 50 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο και 12,5% στη χρήση του 2006).

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις της Φουρλής θα αυξηθούν κατά 23% το 2007 στα 593,7 εκατ. ευρώ, με τα προ φόρων κέρδη και τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 56,8 εκατ. ευρώ (+18%) και 44,6 εκατ. ευρώ (+63%) αντίστοιχα.

Η Marfin-Egnatia από την πλευρά της σημειώνει ότι ο στόχος για τις πωλήσεις του 2007 που ανακοίνωσε η εταιρία είναι σύμφωνος με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς και της χρηματιστηριακής, ενώ τα κέρδη προ φόρων είναι 11% χαμηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις και 8,8% από αυτές της χρηματιστηριακής.

Θεωρεί ότι η διαφορά που υπάρχει μεταξύ του στόχου της εταιρίας για τα κέρδη του 2007 και των δικών της εκτιμήσεων οφείλεται στην πιθανή καθυστέρηση στα εγκαίνια του δεύτερου καταστήματος ΙΚΕΑ στην Αθήνα.

Η Marfin-Egnatia παραμένει θετική για τη μετοχή, καθώς το επιχειρηματικό σχέδιο του ομίλου περιλαμβάνει την ανάπτυξη 10 συνολικά καταστημάτων ΙΚΕΑ μέχρι το 2010 στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v