Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι πληροφορίες περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος της MIG για την απόκτηση του ποσοστού της Tellas από τη ΔΕΗ, το ενδιαφέρον 12 ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων για την ΕΒΖ και οι προβλέψεις του Φουρλή για τα μεγέθη του 2007 και του 2008 είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι πληροφορίες περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος της MIG για την απόκτηση του ποσοστού της Tellas από τη ΔΕΗ, το ενδιαφέρον 12 ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων για την ΕΒΖ, οι προβλέψεις του Φουρλή για τα μεγέθη του 2007 και του 2008 είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Επιχειρήσεις: Εντείνεται η επιχειρηματική κινητικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, η MIG εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση του ποσοστού της Tellas στη ΔΕΗ, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα σενάρια για την Alpha, ενώ η Morgan Stanley και η Mitica αύξησαν θέσεις στην Attica. Η εφημερίδα κάνει επίσης λόγο για διαπραγματεύσεις του Υγεία με το μαιευτήριο Ρέα.

ΟΤΕ: Λουκέτο σε περίπου 150 δικά του καταστήματα σε όλη την Ελλάδα βάζει ο ΟΤΕ, στέλνοντας τους συνδρομητές του στα καταστήματα της αλυσίδας Γερμανός, που εδώ και περίπου έναν χρόνο αποτελεί ιδιοκτησία της Cosmote, σύμφωνα με τα ”Νέα”. Όπως λένε οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, πρόκειται για ενέργεια ενίσχυσης του τζίρου της αλυσίδας Γερμανός, ο οποίος απειλείται με συρρίκνωση λόγω της απόσυρσης από τα ράφια της των προϊόντων - υπηρεσιών των εταιριών Vodafone και Wind.

ΕΒΖ: Ισχυρό ενδιαφέρον από 12 ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, δυνάμει στρατηγικών επενδυτών στο project για τη μετατροπή των εργοστασίων της Λάρισας και της Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης προσέλκυσε η ΕΒΖ.

Φουρλής: Σημαντική αύξηση των μεγεθών του αναμένει ο όμιλος Φουρλή από το 2008, χρονιά κατά την οποία θα λειτουργήσουν πλήρως τα δύο νέα ΙΚΕΑ στην Κύπρο και στην Αθήνα, ενισχύοντας κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ τον κύκλο εργασιών της εταιρίας αλλά και την κερδοφορία της, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας, για το 2007 οι αναμενόμενες συνολικές πωλήσεις εκτιμώνται στα 600 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 50 εκατ. ευρώ.

Multirama: Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 20 εκατ. ευρώ ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση της Multirama. Το δάνειο, διάρκειας μέχρι 15 ετών, θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης και για το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας, όπως επίσης και για την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεών της.

Αναπτυξιακός νόμος: Εντός της εβδομάδας ενεργοποιείται ο αναπτυξιακός νόμος, καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί θα υπογράψουν σχετικές αποφάσεις, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”. Με την ενεργοποίηση του νόμου αναμένεται νέο κύμα επενδύσεων. Εξάλλου, αύριο αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τον δ’ κύκλο ενισχύσεων σε εμπόριο και υπηρεσίες.

Ενέργεια: Η ιταλική ΕΝΙ και η Gazprom συμφώνησαν για την κατασκευή νέου αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Ο αγωγός μετά τη Βουλγαρία θα διακλαδίζεται προς την Αυστρία και την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει σύντομα την κατάθεση της επίσημης πρότασης από την ιταλική πλευρά, αν και στο παρασκήνιο έχει υπάρξει καταρχήν συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v