Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο εξωτερικό οι αφορμές ανόδου

Η αφορμή που θέλουν ορισμένοι ”ανοδικοί παίκτες” φαίνεται πως έρχεται σήμερα από τις ξένες αγορές. Ενδιαφέρουσα αναμένεται η συνεδρίαση, καθώς σήμερα ξεκινά το ”δικαίωμα” του Marfin Group, υποβάλλονται μη δεσμευτικές προσφορές για την EBZ, σε μία περίοδο όπου συντηρούνται οι φήμες και οι προσδοκίες για τα κέρδη της Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αφορμή για προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 4.900 μονάδων προσφέρουν κυρίως το χθεσινοβραδινό θετικό κλείσιμο των βασικών δεικτών στη Wall και δευτερευόντως η φορά που διαμορφώνεται σε κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο κλάδος-ατμομηχανή της αγοράς μας, ο τραπεζικός, είναι από τους λίγους που προς ώρας δεν έχει δώσει ούτε μία ουσιαστική επιχειρηματική είδηση, παρά μόνο... φήμες και μία γενναία αύξηση κεφαλαίου.

Και όμως, με τον τραπεζικό κλάδο σε... στασιμότητα, η αγορά και ο ASE-20 διαμορφώνονται κοντά στα υψηλά τους.

Ο ASE-20 μάλιστα δεν έχασε ούτε χθες την επαφή με την περιοχή των 2.600 μονάδων (καθότι διαμορφώθηκε στις 2.596,5 μονάδες).

Οι φήμες και οι προσδοκίες για αυξημένη κερδοφορία της Alpha Bank ενισχύουν τον τραπεζικό τίτλο, δίνοντας εν μέρει και... χρώμα κερδοσκοπίας στον κλάδο, που με μέτρο έχει ανάγκη η αγορά.

Είναι, άλλωστε, πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό το σχετικό ”φημολογικό” θέμα του φίλου Στέφανου, όπου αναφέρονται ”οι φήμες και τα σενάρια 9 & 3 θεότρελων ράλι”.

Σε ένα άλλο σχετικό θέμα αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες από το ενημερωτικό της Marfin IG, που αφορούν στην αύξηση-”μαμούθ” των 5,2 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων στην ΑΜΚ της MIG, ενώ η μεσοσταθμισμένη τιμή της μετοχής διαμορφώθηκε χθες στα 16,46 ευρώ, βάσει της οποίας θα καθοριστεί σήμερα η βάση ”διαπραγμάτευσης” του δικαιώματος.

Σήμερα, όμως, υποβάλλονται και οι μη δεσμευτικές προσφορές ενδιαφερόμενων ξένων και ελληνικών ομίλων και επιχειρηματιών για τον διαγωνισμό της Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Στόχος της Αγροτικής είναι να υπάρξει ένας στρατηγικός επενδυτής ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση των μονάδων βιοαιθανόλης που θα δημιουργηθούν.

Με την προϋπόθεση πως η τάση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα δίνει αφορμές ”μόχλευσης” και στη Σοφοκλέους, η σημερινή συνεδρίαση παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Ενδιαφέρον για τη μετοχή της Coca Cola 3E, με τη Merrill Lynch να συμπεριλαμβάνει τη μετοχή–εταιρία μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της και να συστήνει αγορά για τον τίτλο με τιμή–στόχο τα 38 ευρώ.

Σύσταση υπεραπόδοσης και (γαλαντόμο) τιμή–στόχο στα 19,78 ευρώ διατυπώνει για τη Σιδενόρ η Alpha Finance.

Από τον όμιλο Βιοχάλκο, προσοχής χρήζει η μετοχή της θυγατρικής των Ελληνικών Καλωδίων που (κατά την προσωπική εκτίμησή μας) θα πρέπει να είναι η φθηνότερη του ομίλου.

Με την προϋπόθεση της διεθνούς συγκυρίας, χρήζει προσοχής η επαναφορά του Μυτιληναίου (με αυξημένες συναλλαγές και βελτίωση της τεχνικής εικόνας), για το σύνολο των μετοχών του ομίλου, η S&B (μετά την προσέγγιση και των 13 ευρώ), της Creta Farm (στα 12,78 ευρώ με 9,04% χθες), της Moda Bagno (στα πλεονεκτήματα της εισηγμένης και η ακίνητη περιουσία που διαθέτει), των ΓΕΚ-Τέρνα (εμφανώς ανοδικό το διάγραμμα της πρώτης), του Σφακιανάκη (οι διορατικοί δικαιώνονται) και αρκετών ακόμη τίτλων από τον ευρύτερο μικρομεσαίο χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v