Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ΟΠΑΠ-ΟΤΕ το ”βάρος” για ανάκαμψη

Με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες διπλάσιες του Γενικού, η όποια προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης (με δεδομένο ότι και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιορίζουν σχετικά τις αρχικές τους απώλειες) ”πέφτει” σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, που δείχνουν να επωμίζονται το σημαντικότερο βάρος των ευθυνών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Περιορίζουν κάπως τις απώλειές τους τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και με την ευκαιρία αυτή προσπαθεί να ανακάμψει σχετικά από τα χαμηλά ημέρας και η Σοφοκλέους.

Είναι όμως εμφανές ότι η προσπάθεια αυτή δεν έχει τη βοήθεια του τραπεζικού κλάδου, με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει απώλειες υπερδιπλάσιες του Γενικού, καθώς από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους, μόνο η Εμπορική κινείται απλώς με θετικό πρόσημο, η Αγροτική είναι αμετάβλητη λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης και η Alpha Bank περιορίζεται σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Έτσι το όποιο ”βάρος” στην προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης μέχρι στιγμής πέφτει σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, κατά κύριο λόγο, και σε ΔΕΗ, Intralot, Motor Oil κατά δεύτερο, ενώ από τους υπόλοιπους τίτλους του FTSE 20 αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν οι Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και Τιτάνας.

Παρά ταύτα, σε μια συνεδρίαση που περισσεύει η συγκρατημένη απαισιοδοξία και σε πείσμα αρκετών οι ανοδικές μετοχές ”πήραν κεφάλι” και δεν αποκλείεται η σχέση αυτή να βελτιωθεί περισσότερο, αν καλυτερεύσει η εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Ο Γενικός Δείκτης, αφού είδε το χαμηλό ημέρας στις 4.760,37 μονάδες, κινείται περίπου 15 μονάδες υψηλότερα, όμως όλα ακόμα δείχνουν ρευστά και ίσως τα macro που θα ανακοινωθούν στις 15:30 στις ΗΠΑ παίξουν ρόλο στο σημερινό τελικό κλείσιμο.

Τέλος, όσον αφορά στους θετικούς μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές, ξεχωρίζουν MIG, Centric, Μεσοχωρίτης, ΕΛΒΕ, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Αλουμύλ, Εγνατία Τράπεζα, Multirama και Alco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v