Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τelecoms - small caps συντηρούν την άνοδο

Η είδηση ανεύρεσης εκρηκτικού μηχανισμού στο Λονδίνο δημιουργεί σχετική υποχώρηση στις ευρωαγορές από τα αρχικά υψηλά, με το Χ.Α. να ακολουθεί. Ξεχωρίζουν ΟΤΕ, Cosmote, Τ.Τ. και ΜΡΒ. Σαφώς καλύτερη η εικόνα στη μικρή κεφαλαιοποίηση.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Η είδηση ανεύρεσης εκρηκτικού μηχανισμού στο κέντρο του Λονδίνου, που ύστερα από αρκετές ώρες εξουδετερώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, αλλά και ο αποκλεισμός του κέντρου του Σίτι έχουν γίνει αφορμή υποχώρησης από τα αρχικά υψηλά για τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και βεβαίως η Σοφοκλέους ακολουθεί.

Ο Γενικός Δείκτης λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα συνεδρίασης βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4.817,36 μονάδες, με κέρδη 0,42%, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 71 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 4,7 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 91.000 τεμάχια της Alapis στα 7,70 ευρώ, 58.000 τεμάχια της Eurobank στα 24,34 ευρώ και 100.000 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 26,20 ευρώ.

Από πλευράς συναλλαγών και όσον αφορά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και κυρίως στους τίτλους του FTSE 20, για μία ακόμα συνεδρίαση ξεχωρίζουν ΟΤΕ και Cosmote, ενώ από πλευράς κερδών μέχρι στιγμής με κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων κινούνται Cosmote και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αξιοσημείωτα κέρδη για την MPB, ενώ όλες οι υπόλοιπες μετοχές του ”20άρη” περιστρέφονται στο προηγούμενο κλείσιμο εναλλάσσοντας πρόσημα.

Σαφώς καλύτερη εικόνα στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση, που ήδη έχει αρχίσει να δίνει σημαντικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές, όπως Eurodrip, ΕΛΤΟΝ, ΑΝΕΚ, Αλουμύλ, Πετρόπουλος, ΕΛΤΡΑΚ, Καράτζη, Maxim, Βαράγκης, ΕΛΦΙΚΟ και Compucon.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης τεχνικά ζητούμενο είναι το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 4.843 ή έστω των 4.832 μονάδων, τις οποίες έτσι κι αλλιώς υπερκέρασε στην αρχή, γεγονός που θεωρητικά θα αυξήσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον στη μεσαία και τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v