Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Φλερτάρει” με τις 4.800 ο Γενικός Δείκτης

Αναμενόμενο ανοδικό ξεκίνημα με τη Σοφοκλέους να ακολουθεί έστω και σε απόσταση την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους τα μεγαλύτερα κέρδη είναι για τον ΟΤΕ, ενώ για μία ακόμα συνεδρίαση η μικρότερη κεφαλαιοποίηση δίνει αξιοσημείωτο αριθμό πρωταγωνιστών και ”συγκινήσεων”.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αναμενόμενο ανοδικό ξεκίνημα με τη Σοφοκλέους να ακολουθεί σε σχετική απόσταση την ανοδική αντίδραση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών και το ενδιαφέρον να παραμένει περισσότερο αυξημένο για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Βέβαια πολύ περισσότερα και ίσως ”ασφαλέστερα” συμπεράσματα θα βγουν μετά τις ανακοινώσεις της Fed σήμερα το βράδυ, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που εκλαμβάνουν τη σημερινή ανοδική αντίδραση ως ευκαιρία ρευστοποιήσεων, τουλάχιστον για τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οπότε θα χρειαστούν κάποιες πειστικότερες σε ένταση και διάρκεια ανοδικές συνεδριάσεις, προκειμένου να επανατοποθετηθούν όσοι έχουν ρευστοποιήσει ή ρευστοποιούν θέσεις.

Από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, μέχρι στιγμής ”την παράσταση κλέβει” η μετοχή του ΟΤΕ, που κερδίζει περισσότερες από δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ προς στιγμήν βρέθηκε και υψηλότερα του 3%. Αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφουν επίσης οι Ελληνικά Πετρέλαια, Intralot, ΟΠΑΠ, Αγροτική, Eurobank, Κύπρου, MPB και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης ”φλερτάρει” με τις 4.800 μονάδες (προς στιγμήν έφτασε μέχρι τις 4.800,36 μονάδες), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 64 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 8,5 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 100.000 τεμάχια της Cosmote στα 21,80 ευρώ, 200.000 τεμάχια του ΟΤΕ στα 21,96 ευρώ, 22.000 τεμάχια της Alpha Bank στα 23,66 ευρώ, 10.000 τεμάχια της Εθνικής στα 41,45 ευρώ και 37.500 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 26,5 ευρώ.

Σαφώς καλύτερη η εικόνα στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση, δίνει αρκετούς και αξιοσημείωτους ημερήσιους πρωταγωνιστές όπως ΕΥΑΘ, Αλουμύλ, Alco, ΑΕΓΕΚ, ΕΚΤΕΡ, Dionic, Πετρόπουλος, Εβροφάρμα, Interfish, ΕΛΒΕ, ΕΛΦΙΚΟ, Rilken, Χατζηιωάννου, SingularLogic και CPI.

Τεχνικά ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι το κλείσιμο του δείκτη υψηλότερα των 4.807 μονάδων, ή στη χειρότερη περίπτωση υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 4.800 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v